News

Revine iarna în România. ANM anunță ninsori abundente și viscol. Zonele afectate de alertă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de vreme severă pentru mai multe regiuni. Urmează zile cu ninsori abundente, viscol și depunere de strat consistent de zăpadă.
07.01.2022 | 11:06
Revine iarna in Romania ANM anunta ninsori abundente si viscol Zonele afectate de alerta
ANM, alertă de vreme severă. Ninsori abundente și viscol. Zonele unde se va depune strat de zăpadă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După o perioadă cu temperaturi anormale pentru această perioadă, vremea se schimbă radical în România. De sâmbătă, în mai multe regiuni din țară se instalează o iarnă veritabilă.

Conform specialiștilor ANM, va ninge abundent, va fi viscol și se va depune strat de zăpadă și în zonele mai joase de relief.

ADVERTISEMENT

ANM, alertă de vreme severă. Ninsori abundente și viscol. Zonele unde se va depune strat de zăpadă

Astfel, de sâmbătă, 8 ianuarie, ora 4.00 până duminică, 9 ianuarie, ora 12.00, vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, potrivit ANM.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

ADVERTISEMENT

În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Cantitățile de apă vor fi în general de 10…15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

ADVERTISEMENT

În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă (08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.

Meteorologii mai anunță că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, prezentul mesaj poate fi actualizat. Asta înseamnă posibilitatea emiterii și a unor coduri de vreme rea.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Capitală în weekend-ul 8-9 ianuarie 2022

Aspectul meteorologic se schimbă și în Capitală. Se anunță o vreme mult mai rece și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în dimineața zilei de 08 ianuarie și ploaie în restul intervalului.

Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă, din noaptea de vineri spre sâmbătă va fi de 0…1 grad, în timp ce sâmbătă și sâmbătă spre duminică, temperatura aerului nu se va modifica semnificativ și va avea valori de 2…4 grade, anunță cei de la Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT