News

ANM, alerte cod galben de fenomene periculoase pentru mai multe județe. Polei și vânt puternic

Specialiștii de la ANM au emis mai multe alerte nowcasting cod galben de fenomene periculoase pentru mai multe județe. În următoarele ore se așteaptă depunere de polei pe șosele și vânt puternic.
08.12.2021 | 08:34
ANM alerte cod galben de fenomene periculoase pentru mai multe judete Polei si vant puternic
ADVERTISEMENT

Meteorologii de la ANM au emis, miercuri dimineața, mai multe atenţionări nowcasting cod galben de vânt puternic și ploaie slabă cu depunere de polei pentru mai multe județe.

Vizate sunt județe din Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia. În următoarele ore, aici se așteaptă fenomene care se pot dovedi periculoase, în special pentru șoferii aflați în trafic.

ADVERTISEMENT

Alerte cod galben de polei și vânt puternic emise de ANM. Județele vizate de avertizări

În județele Botoșani, Vaslui și Vrancea, până la ora 9.00, este în vigoare o alertă nowcasting cod galben privind depunerea de polei.

În județul Botoşani: Flămânzi, Ungureni, Albești, Trușești, Ștefănești, Coțușca, Lunca, Rădăuți-Prut, Copălău, Călărași, Avrămeni, Gorbănești, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniș, Vlăsinești, Todireni, Mileanca, Prăjeni, Sulița, Dângeni, Santa Mare, Știubieni, Drăgușeni, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Blândești, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Românești, Mitoc, Adășeni, Răușeni; județul Galaţi și județul Vrancea;

ADVERTISEMENT

În acest zone se vor semnala local ploaie slabă care depune polei, anunță ANM.

Fenomene similare vor avea loc și în județele Vaslui și Iași.

Vânt puternic în Dobrogea și Oltenia

Pe lângă precipitații, dimineața zilei de miercuri aduce și intensificări puternice ale vântului în județe din Dobrogea și Oltenia.

Se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor depăşi la rafală 55-65 km/h:

Până la ora 9.00 în județul Mehedinți și până la ora 10.00 în județul Constanta: zona de litoral și județul Tulcea: zona de litoral.

ADVERTISEMENT

Cod galben de ninsori, valabil până la ora 18.00

Reamintim că până miercuri la ora 18.00 este în vigoare un cod galben de ninsori abundente pentru 24 de județe.

Conform ANM, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

ADVERTISEMENT

Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

ADVERTISEMENT