News

ANM a emis alerte cod portocaliu și galben de ninsori și viscol. Județele afectate de vremea severă

Specialiștii de la ANM au emis alerte cod portocaliu și galben de ninsori abundente și viscol pentru mai multe județe. Urmează ore cu vreme severă de iarnă.
28.02.2022 | 11:21
ANM a emis alerte cod portocaliu si galben de ninsori si viscol Judetele afectate de vremea severa
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi alerte de vreme severă de iarnă pentru mai multe județe din țară.

Dobrogea este vizată de un cod portocaliu de ninsoare și vânt puternic. Acesta este valabil până marți la ora 10.00. Tot până atunci, este în vigoare în sud-estul țării un cod galben de ninsoare și vânt puternic.

ADVERTISEMENT

Alerte cod portocaliu și galben de la ANM de ninsori abundente și viscol. Zonele vizate

Potrivit meteorologilor, codul portocaliu este în vigoare până marți la ora 10.00 în județele Tulcea și Constanța. În zonă va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent.

ANM mai precizează că vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în Deltă, rafalele vor atinge 80…90 km/h și vor fi precipitații mixte.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește codul galben, acesta vizează județele Galați, Brăila, Buzău Ialomița, Călărași și Vrancea.

Specialiștii ANM spun că timp de 24 de ore, în aceste județe din în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vântul va avea intensificări puternice, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h. Local va fi și viscol.

Cum va fi vremea în Capitală

Vremea se schimbă și în Capitală. ANM anunță că va fi închis şi se va răci. Temporar va ninge, mai ales luni (28 februarie) și marți (01 martie) și se va depune strat de zăpadă, în medie de 2…4 cm.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei de luni, când la rafală vor fi viteze în general de 50….55 km/h. Temperaturile maxime vor fi de 2..4 grade, iar minimele de -3…0 grade.

Meteorologii de la ANM anunță că prezentele informații meteorologice se pot actualiza, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

ANM a emis și o informare de vreme severă de iarnă

În vigoare, de marți, ora 10.00, până joi, 3 martie, ora 10.00, este și o informare meteorologică. În intervalul menționat, în estul, sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea.

ADVERTISEMENT