News

ANM, anunț despre evoluția norului de fum din zona Periș: ”Circulația aerului va fi relativ slabă”

08.04.2020 | 11:56
ANM anunt despre evolutia norului de fum din zona Peris Circulatia aerului va fi relativ slaba
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț cu privire la evoluția norului de fum din zona Periș, care a afectat și zone din București.

ANM, anunț despre evoluția norului de fum din zona Periș

Conform Antena 3, care a publicat un comunicat al ANM, veștile despre norul de fum din zona Periș sunt bune, deoarece circulația aerului va fi slabă, iar aacesta va fi într-o relativă staționare.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Periș, jud. Ilfov – mun. București se apreciază că în cursul acestei zile circulația aerului va fi relativ slabă (sub 20 km/h)”, se arată în comunicat.

”Circulația aerului se va realiza predominant dinspre est-nord-est către vest-sud-vest, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie, apoi de deplasare ușoară către vest-sud-vest. În intervalul menționat, în zona de interes cerul va fi senin”, mai anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului anunță că este de datoria ISU să stingă incendiul

Locuitorii din zona de nord a Capitalei, dar şi cei din sectorul 6 au anunțat prin postări pe rețelele de socializare că aerul este irespirabil și au făcut zeci de reclamații pe site-ul Gărzii de Mediu.

”Bună dimineaţa, am deschis să aerisesc casa acum 5 minute. Nu poți respira deloc”, a scris un bărbat din zona Odăi pe site-ul Gărzii de Mediu. ”Locuiesc pe Bd. Iuliu Maniu şi în această dimineaţă m-am trezit din somn din cauza mirosului pregnant de ars, crezând că am o problemă în apartament sau bloc, dar mirosul venea de afară”, afirmă un altul.

ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a ținut să precizeze că poluarea este din cauza unui incendiu de vegetație din zona Periș, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost informat.

Ministrul a mai menționat că ard mocnit bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci din zona Periș și consideră că datoria celor care trebuie să stingă incendiul este la ISU.

ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii martie, ministrul Mediului anunța că în București se respiră aer de munte, însă lucrurile s-au schimbat dramatic, după ce s-a descoperit că la marginea Capitalei se ard deșeuri în fiecare noapte.

ADVERTISEMENT
Tags: