News

ANM anunță că minivacanța de Sfânta Maria va fi afectată de vremea rea. Ce zone vor fi lovite de furtuni

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii creștin ortodocși vor prăznui Sfânta Maria, iar meteorologii au anunțat că vremea va fi instabilă în această zi de mare însemnătate religioasă.
11.08.2022 | 20:17
ANM anunta ca minivacanta de Sfanta Maria va fi afectata de vremea rea Ce zone vor fi lovite de furtuni
Minivacanța de Sfânta Maria, afectată vremea rea. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Conform Antena 3, ANM a anunțat că primele ploi vor apărea încă de sâmbătă, dar precipitațiile se vor extinde luni, când pică Sfânta Maria și totodată ultima zi din minivacanța pe care și-au organizat-o mulți români.

Minivacanța de Sfânta Maria, afectată de vremea ploioasă

Ziua de Sfânta Maria este zi de sărbătoare legală, astfel că mulți români au profitat pentru a-și face planuri de vacanță. Din păcate, veștile primite de la meteorologi nu sunt deloc bune pentru ei.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, vremea instabilă va fi prezentă și în București, sâmbătă și duminică. De asemenea, în Capitală nu vor fi înregistrate valori termice mai mari de 33 de grade Celsius.

Veștile sunt amestecate, aș putea spune. Pe de o parte bune, pentru că va ploua. Bune pentru agricultură, mai puțin bune pentru plimbări. Vremea va deveni din ce în ce mai instabilă.

ADVERTISEMENT

(…) Sâmbătă, duminică și chiar și luni vor fi pe arii din ce în ce mai extinse și, mai mult decât atât, asociate și cu fenomene specifice instabilității atmosferice.

Cantități mai însemnate de apă în intervale scurte

Adică frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ploi torențiale care pot depăși și cantități mai însemnate, în special în intervale scurte de timp”, a declarat meteorologa ANM, Alina Şerban.

ADVERTISEMENT

Amintim că Sfânta Maria Mare sau sarbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită în fiecare an la data de 15 august. Avem în prim-plan una dintre cele mai importante sărbători închinate Maicii Domnului.

Credincioșii creștin ortodocși cunosc că în această zi este marcată moartea și îngroparea Maicii Domnului, precum și mutarea ei la cer, conform crestinortodox.ro.

ADVERTISEMENT

Sursa citată a mai adăugat că despre acest praznic nu există informații în Sfânta Scriptură. Chiar și așa, cântările și imnurile de la Vecernia și Utrenia sărbătorii conțin suficiente precizări despre mutarea Fecioarei Maria de pe pământ.

Mai departe puteți afla care este rugăciunea specială pentru ziua de 15 august, dar și care sunt zilele în care este dezlegare în Postul Sfintei Maria.

 

ADVERTISEMENT