News

ANM anunţă că vremea se strică în toată ţara. Prognoza meteo până la finalul săptămânii

Vremea se strică în toată țara, conform unui anunț făcut de meteorologii. Iată ce au anunțat specialiștii pentru restul acestei săptămâni. Ce temperaturi vor fi înregistrate.
10.02.2022 | 08:06
ANM anunta ca vremea se strica in toata tara Prognoza meteo pana la finalul saptamanii
ADVERTISEMENT

Vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în această perioadă a anului, arată datele de la Administrația Națională de Meteorologie.

De sâmbătă, temperaturile încep să se mai răcească în toată țara.

Vremea în ziua de joi, conform ANM

Vom avea parte de o vreme predominant frumoasă, cu temperaturi mai mari decât cele specifice. Temperaturile înregistrate vor fi mai mari decât miercuri.

ADVERTISEMENT

Ele vor fi între 8 și 15 grade Celsius.

Vor avea loc precipitații doar izolat, iar cerul va fi înnorat în nordul şi nord-estul teritoriului.

La munte sunt șanse să ningă, în timp ce în Maramureş sunt șanse mai mari de a ploua.

Vântul va avea intensificări în zona montană, cu precădere în Carpaţii Orientali, iar acolo rafalele vr depăși 70-80 km/h.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în ziua de vineri

Și vineri vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi între 7 şi 15 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade.

Cerul va fi înnorat în nord și centru, în timp ce vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea din ziua de sâmbătă, conform ANM

Sâmbătă, vremea începe să se răcească în toate regiunile, cu precădere în zona de nord a țării.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla puternic în Carpaţii Meridionali, dar și în estul, sudul şi centrul țării și toate zonele de munte, iar în Moldova şi sudul Banatului va atinge viteze mai mari.

În ceea ce privește temperaturile, meteorologii ANM au transmis că maximele se vor situa între 1 şi 10 grade, în timp ce pe timpul nopții -12…-10 grade în depresiuni. În zona litoralului vor fi în jur de zero grade.

ADVERTISEMENT

Vremea din ziua de duminică, conform specialiștilor ANM

Vremea începe să revină la normal și valorile termice vor fi mai apropiate de cele obișnuite în această perioadă din an.

Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime de 1 şi 7 grade, în timp ce minimele nopții vor fi uprinse între -8 şi 2 grade, și chiar mai mici de atât în depresiuni.

Vântul va sufla slab și moderat, dar va fi mai puternic în zonele montane. Vor fi precipitații mixte în sudul Banatului şi vestul Olteniei. Cerul va fi predominant noros.

ADVERTISEMENT
Tags: