News

ANM anunță când se opresc ploile. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

ANM transmite când am putea scăpa de ploile abundente și cum va fi afectată minivacanța de Rusalii.
19.06.2021 | 09:51
ANM anunta cand se opresc ploile Cum va fi vremea in minivacanta de Rusalii
ADVERTISEMENT

Vremea complet necaracteristică lunii iunie continuă să facă prăpăd în toată țara. România este sub influența unui ciclon de la Marea Neagră, care deja a provocat inundații severe în Bulgaria.

În acest moment există abundență de precipitații în special în partea de sud-est a țării, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea de Rusalii, dar și când am putea scăpa de ploi.

ANM anunță vreme rea în minivacanța de Rusalii. Cod portocaliu în 12 județe din sud-estul țării

Vremea va da bătăi de cap în următoarele ore. Va continua să plouă abundent, iar 12 județe din partea de sud-est a țării sunt deja sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

ADVERTISEMENT

În Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova, precum și zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna avertizarea expiră abia sâmbătă seară la ora 23:00.

Aici va ploua abundent, cantitățile de apă putând depăși 40-50 de litri/mp și izolat 60-80 de litri/mp, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Trei sferturi din țară este sub avertizare de cod galben

Tot până sâmbătă seara la ora 23:00 o mare parte din România se află sub avertizare de cod galben. În Muntenia, Oltenia, Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu furtuni.

Vremea va fi urâtă și pe 21 iunie. Chiar dacă în anumite zone ploile vor înceta, pe parcursul zilei de luni fenomenele de instabilitate să se manifeste în special în zonele de deal și de munte și doar la nivel local și în partea de sud, sud-est și centru a țării, potrivit directorului ANM.

ADVERTISEMENT

ANM, anunț important. Vremea se încâlzește după vacanța de Rusalii

Directorul ANM, Elena Mateescu, a transmis că de marți, 22 iunie, valorile de temperatură vor crește. Este posibil să avem și primele zile de caniculă, cu temperaturi de 35 și izolat 36 de grade Celsius, în special în zonele de vest și sud-vest.

Temperaturile ridicate se vor resimți inclusiv în Capitală, unde am putea avea temperaturi de 32-33 de grade Celsius.

Săptămâna 21-28 iunie va fi caracterizată de valori ale temperaturilor mai ridicate în aproape toată țara, dar mai ales în jumătatea vestică, unde ar putea fi chiar și cu 3 grade mai cald decât ar fi normal în această perioadă.

ADVERTISEMENT