News

ANM anunță Cod Galben de vânt puternic și ninsori viscolite. Rafalele pot depăși 70 km/h în unele zone

Cod galben emis de ANM până pe 1 martie. Care sunt zonele afectate de vânt puternic și ninsori viscolite. Vor fi și rafale care vor depăși 70 km/h în unele zone.
27.02.2022 | 15:01
ANM anunta Cod Galben de vant puternic si ninsori viscolite Rafalele pot depasi 70 kmh in unele zone
ADVERTISEMENT

Meteorologii de la noi din țară au transmis că mai multe regiuni ale țării vor fi sub incidența unui cod galben de vânt, fiind posibilitate de viscol și de ninsori răscolite.

Cod galben emis de ANM. Care sunt zonele afectate de vânt puternic. Rafalele pot depăși 70 km/h

Intervalul de valabilitate al acestui cod galben este  de pe 28 februarie, de la  ora 06:00 până pe 1 martie, la ora 10.

ADVERTISEMENT

Zonele afectate de acest cod galben sunt, în special, cele din sud-estul țării și sunt așteptate intensificări ale vântului și ninsori viscolite.

Anunțul ANM arată că vor exista și precipitații sun formă de ninsoare în zonele de sud-est. Vântul va sufla cu putere, iar rafalele înregistrate vor fi de 55…65 km/h.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse foarte mari ca în Dobrogea continentală să fie un strat de zăpadă, iar vântul va sufla chiar și mai puternic de atât pe litoral și în Delta Dunării, unde rafalele vor putea chiar să depășească 70 km/h.

„În intervalul menționat, în sud-estul țării, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol.

ADVERTISEMENT

Se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Dobrogea continentală. Pe litoral și în deltă precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor depăși 70 km/h”, se arată în anunțul făcut de ANM pe site-ul propriu.

Vremea se mai răcește la început de primăvară, anunță meteorologii

De asemenea, într-o notă a ANM se arată că sunt șanse foarte mari ca la jumătatea săptămânii viitoare să fie depistate ninsori, în special în partea de est a teritoriului, dar și la munte.

ADVERTISEMENT

Vremea va fi mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă din an, de început de primăvară, au mai precizat meteorologii.

„Până la mijlocul săptămânii, în jumătatea de est a țării și la munte, temporar va ninge, iar vremea va fi rece pentru această perioadă”, a mai transmis ANM.

Totuși, conform anunțului făcut de meteorologi, începutul lunii martie va fi unul caracterizat de temperaturi mai mari decât ar fi normal.

De asemenea, în ceea ce privește regimul pluviometric pentru toate regiunile țării, acesta va fi deficitar, în cea mai mare parte.

ADVERTISEMENT