News

ANM anunță cum va fi vremea în următoarea lună. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

15.05.2020 | 19:40
ANM anunta cum va fi vremea in urmatoarea luna Prognoza meteo pentru patru saptamani
ADVERTISEMENT

ANM a anunțat, vineri, cum va fi vremea în următoarea lună și a transmis prognoza meteo pentru patru săptămâni, până pe 15 iunie.

ANM anunță prognoza meteo pe patru săptămâni

Meteorologii din cadrul ANM au emis prognoza meteo pentru patru săptămâni, astfel că aflăm în cele de urmează cum va fi vremea în următoarea lună.

ADVERTISEMENT

Vremea în săptămâna 18.05.2020 – 25.05.2020

Meteorologii transmit că valorile termice vor continua să scadă și vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, fenomen valabil pentru toate regiunile țării, dar mai ales în cele nordul și nord-estul teritoriului.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta se anunță a fi unul excedentar în jumătatea sud-estică a țării, în special în regiunile sudice, iar în restul regiunilor cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în următoarea lună

Local, ploile vor fi deficitare în regiunile nordice și nord-vestice, potrivit anunțului făcut de ANM.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.05.2020 – 01.06.2020

Revenim la o vreme obișnuită pentru sfârșit de mai, întrucât temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întrgului teritoriu, posibil ușor mai coborâte în regiunile nordice și nord-estice ale României.

ADVERTISEMENT

Cât despre cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, meteorologii spun că acestea vor fi în general deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 01.06.2020 – 08.06.2020

Termometrele vor înregistra tot mai multe grade, astfel că temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, aspect valabil în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile din vestul țării.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se anunță fi unul deficitar în cea mai mare parte a țării, astfel că șansele de ploaie vor fi reduse.

Cum va fi vremea în săptămâna 08.06.2020 – 15.06.2020

Pentru ultima săptămână de prognoză, ANM anunță că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, astfel că ne așteaptă o vreme călduroasă.

Este posibil să avem parte și de ploaie, întrucât cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT