ADVERTISEMENT
News

ANM anunță episoade de viscol și ger. Zonele în care va ninge de Crăciun

Autor: Adrian Baciu | 25.11.2020 | 14:42
ANM anunță episoade de viscol și ger. Zonele în care va ninge de Crăciun
Informarea ANM de ninsori, vânt puternic și polei, prelungită. Cod galben, valabil 24 de ore Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță, prin vocea directorului executiv, Florinela Georgescu, că din iarna lui 2021 nu vor lipsi episoadele de viscol și de ger.  

ADVERTISEMENT

Meteorologii apreciază că România va avea partea de o iarnă normală, însă din această normalitate nu lipsesc perioade în care fenomenele severe se pot intensifica.

Astfel, s-ar putea să avem zile în care căderile masive de zăpadă, asociate cu intensificările de vânt, să aducă viscole în zonele joase. Totodată, temperaturile nocturne ar putea să coboare frecvent sub limita gerului.

ADVERTISEMENT

Episoade de viscol și ger anunțate de ANM în această iarnă

Majoritatea prognozelor din ultimele săptămâni și zile au prevăzut, pentru România, o nouă iarnă atipică, în care ”zăpezile de altădată” rămân o amintire. Din nou, s-au anticipat zile cu temperaturi peste medie și slabe șanse de precipitații solide.

Cei de la ANM ne dau însă speranțe și ne anunță că vom avea parte de o iarnă normală. Directorul executiv al instituției, Florinela Georgescu, transmite că trebuie să fim pregătiți pentru ”fenomene severe de viscol şi ger”.

ADVERTISEMENT

”Până acum, în ultimele săptămâni, regimul de vreme a fost specific pentru sfârşitul de toamnă, astfel că ne putem aştepta ca cel puţin până la sfârşitul anului să evoluăm într-un regim normal.

Repet ceea ce spun mereu: o iarnă normală în România nu este neapărat o iarnă uşoară, pentru că pot apărea episoade cu fenomene severe de viscol şi ger, care nu lipsesc din nicio iarnă, dar acestea pot fi prognozate doar cu o săptămână, maximum 10 zile în avans”, a spus Florinela Georgescu, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Crăciun

Meteorologul a mai anunțat că în minivacanţa de Sfântul Andrei şi de 1 Decembrie există posibilitatea să fie precipitaţii mixte atât la munte, cât şi în zonele joase:

”În minivacanţa de 1 Decembrie, de vineri, vremea se va schimba de la acest aspect plăcut şi este posibil să avem un episod cu precipitaţii mixte. La munte, de acum încolo, orice episod de precipitaţii înseamnă precipitaţii mixte şi nu este exclus ca şi în zonele joase precipitaţiile să fie mixte”.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește perioada de Crăciun, de zăpadă vor avea parte, din păcate, doar cei care locuiesc sau petrec sărbătorile în zonele montane.

”Ne aşteptăm ca luna decembrie să evoluăm într-un regim apropiat de normal, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca la munte să se depună un strat de zăpadă suficient de persistent ca să îl avem de Sărbători. E greu de estimat grosimea, dacă va fi unul care să favorizeze sporturile de iarnă”, a mai adăugat directorul ANM, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!