ADVERTISEMENT
News

ANM anunță lapoviță și ninsoare în unele zone din țară. Cum e vremea în București

Autor: Adrian Baciu | 13.11.2020 | 08:31
ANM anunță lapoviță și ninsoare în unele zone din țară. Cum e vremea în București
ANM anunță lapoviță și ninsoare în unele zone din țară. Cum e vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea din România va continua să fie una mohorâtă și în următoarele ore, cu temperaturi normale și precipitații sub formă lichidă, dar și lapovițe și ninsori în unele zone mai înalte.

ADVERTISEMENT

Din nou, pe parcursul nopților și al dimineților, nebulozitate va fi una accentuată, din cauza ceții și a burniței prezente în zonele joase de relief.

În ceea ce privește valorile termice, acestea vor avea valori specifice datei din calendar în care ne află, cu o tendință de ușoară creștere în următoarele ore.

Prognoza ANM. Unde se anunță lapoviță și ninsoare în următoarele ore

Conform ANM, vineri, în regiunile din nordul şi estul ţării, cerul va fi mai mult noros, pe arii restrânse, mai ales în prima parte a intervalului, va ploua slab, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice datei.

ADVERTISEMENT

În restul teritoriului, vremea va fi uşor mai caldă decât normal, pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu ceaţă izolat dimineaţa în zonele joase, iar aria de nebulozitate şi ploi se va extinde din orele serii în special în regiunile sud-vestice.

În zona montană, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va fi moderat la munte, în est şi în sud-est, va avea uşoare intensificări în sudul Banatului şi va sufla în general slab în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în nordul Moldovei şi 15…16 grade în sudul Banatului şi al Crişanei şi în sud-vestul Transilvaniei; minimele termice vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade.

ADVERTISEMENT

Cum e vremea în București

În București, cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru ploaie slabă va fi mai ridicată din orele serii.

Vântul va sufla în general slab și mai ales noaptea vor fi condiții de ceață. Temperatura maximă va fi de 11-12 grade Celsius, iar cea minimă de 3-5 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Recent, ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai exact perioada 9-22 noiembrie, iar iarna se pare că este extrem de aproape, cel puțin sub aspectul temperaturilor.

Potrivit acestor date, valorile termice vor avea variaţii importante în cea mare parte a ţării, de la o săptămână la alta, de la temperaturi peste normal la valori specifice perioadei. În ceea ce privește probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, aceasta va fi mai mare după 12 noiembrie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!