News

ANM anunță prognoza meteo pe două săptămâni! Vremea se răcește! De când vin ploile

01.04.2019 | 14:37
ANM anunta prognoza meteo pe doua saptamani Vremea se raceste De cand vin ploile

Vremea va fi schimbătoare în următoarele două săptămâni, se arată în prognoza meteo ANM. Temperaturile urmează scadă și să crească în perioade scurte, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. De asemenea, din 5 aprilie, precipitațiile încep să apară în majoritatea României.

Prognoza meteo ANM pe două săptămâni în toate regiunile țării

Prognoza meteo pentru intervalul 1 – 14 aprilie 2019 indică faptul că vremea se răcește începând de marți, 2 aprilie, în majoritatea regiunilor, iar abia din 8 aprilie temperaturile vor intra în creștere. Scăderile de temperatură vor fi unele destul de mari în anumite regiuni, unde termometrele vor indica și cu 9 grade mai puțin de la o zi la alta.

Banat

Temperaturile vor scădea în intervalul 2-6 aprilie, ajungând la valori de 16-17 grade Celsius. Din data de 7 aprilie, se va semnala o ușoară încălzire, însă, până la finalul intervalului prognozat, temperaturile se vor încadra în jurul valorii de 16 grade. Posibilitatea de ploi este aproape zilnică, iar între 5 și 10 aprilie se așteaptă precipitații pe arii extinse.

În prognoza meteo pe două săptămâni a ANM se anunță că precipitațiile vor începe din 5 aprilie

Crișana

De la o temperatură de 21 de grade în prima zi de aprilie, mercurul din termometre va ajunge să arate în 16 grade în zilele următoare. O ușoară încălzire se va semnala între 7 și 8 aprilie, apoi temperaturile revin la 16 grade, cu mici variații până la finalul intervalului prognozat. Se așteaptă ploi pe zone mari între 5 și 9 aprilie.

Transilvania

Temperaturile scad de la 19 grade, în prima zi din lună, la 10 grade în cea de-a doua. Până în 8 aprilie, maximele vor ajunge până la aproximativ 17 grade, apoi vor scădea cu 3 grade.  Ploile vor fi aproape zilnice, dar în perioada 5-9 aprilie, acestea vor fi mai frecvente și pe arii mai mari.

Maramureș

Temperaturile scad din 2 aprilie și ajunge la 11-12 grade, Până în 8 aprilie, se vor înregistra creșteri chiar și de 8 grade, iar ulterior, temperaturile se stabilizează în jurul valorilor de 15-17 grade. Precipitațiile ar putea apărea în perioada 5 și 9 aprilie pe arii mai mari.

Moldova

Vremea se răcește, iar temperaturile maxime ajung la 10 grade în data de 2 aprilie. Urmează o încălzire de circa 6 grade, iar apoi, din a doua săptămână prognozată, maxima se stabilizeză la 14 grade. După 5 aprilie, posibilitatea de precipitații va fi în creștere în toată regiunea.

Dobrogea

Temperaturile scad accentuat în 3 aprilie, ajungând la maxime de circa 10 grade. Ulterior, are loc o ușoară încălzire, urmată de o nouă răcire, temperaturile stabilizându-se la 13-14 grade până la jumătatea lunii. După data de 5 aprilie, crește șansa căderilor de precipitații.

Muntenia

Temperaturile înregistrează o scădere bruscă pe 2 aprilie, ajungând la 11 grade, de la 20, cât s-au înregistrat în prima zi a lunii. Între 3 și 7 aprilie, temperaturile se vor încadra între 17 și 19 grade, apoi se va răcori, până la valori de 15-16 grade. Sunt așteptate ploi pe arii extinse între 6 și 9 aprilie.

Oltenia

Vremea întră în proces de răcire, iar termometrele nu vor trece de 12 grade pe 2 aprilie. În perioada 3 – 7 aprilie, maximele ajung până la 18 grade, apoi până la finalul intervalului prognozat, se vor încadra între 15 și 17 grade. Din data de 4 aprilie, sunt așteptate ploi pe arii relativ extinse.

La munte

Și în masivele montane, vremea va fi schimbătore, cu maxime care vor fi cuprinse între 2 și 8 grade. Minimele rămân la valori negative, cuprinse între -6 și 0 grade. Precipitații se vor semnala temporar până în 5 aprilie, apoi acestea încep să devină mai frecvente, se mai arată în prognoza meteo ANM.