News

ANM anunță temperaturi peste medie la începutul lunii martie. Zonele unde vor fi ploi

Meteorologii au anunțat că începutul lunii martie va veni cu temperaturi peste medie în toată țara, însă zilele următoare vor apărea și ploile
02.03.2024 | 14:06
ANM anunta temperaturi peste medie la inceputul lunii martie Zonele unde vor fi ploi
Temperaturi plăcute la început de martie. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Meteorologii de la Agenția Națională de Meteorologie au anunțat sâmbătă, 2 martie, că în zilele următoare temperaturile înregistrate în țara noastră vor fi peste cele normale pentru această perioadă. Aceștia au precizat că zilele următoare sunt așteptate ploi în multe zone din țară.

Temperaturi peste medie la începutul lui martie

Meteorologii au precizat că, chiar și cu tendința ușoară de scădere a temperaturilor din ultimele zile, la începutul lunii martie temperaturile se vor menține peste valorile normale ale acestei perioade. Concret, sunt așteptate și temperaturi de 15-16 grade Celsius în zilele următoare, chiar dacă sunt anunțate și ploi în multe regiuni din țară.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, dar și în zilele care vor urma, cele mai mari temperaturi se vor atinge în partea de vest a țării, adică Banat, Crișana. Acolo sunt temperaturi de peste 15 – 16 grade Celsius. În partea de Sud și de Est vor fi variații de temperatură de la o zi la alta.

Dacă ne referim la mediile climatologice, chiar și cu aceste variații și cu tendința de scădere, tot avem valori peste cele normale vom avea. Precipitațiile își vor face apariția în Vest, Sud-Vest. Duminică, pe arii restrânse cu precădere în zona de munte și ceva mai multe precipitații marți, miercuri, joi și vineri.

ADVERTISEMENT

Acestea vor fi prezente cu precădere în Vest, Centru și Sud. Așadar, săptămâna viitoare, vremea va fi puțin mai ploioasă”, a declarat sâmbătă la Antena 3 CNN, meteorologul ANM, Meda Andrei.

Concret, în Muntenia, sâmbătă și duminică sunt anunțate ploi și temperaturi maxime între 8 și 13 grade Celsius. Luni, ploile sunt așteptate să se oprească, cerul fiind mai mult noros, iar temperaturile maxime sunt așteptate să urce până la 18 grade. În Banat, de la maxima de 13 grade, anunțată pentru sâmbătă, se va ajunge la o maximă de 19 grade luni.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Capitală și marile orașe

Pentru duminică, în București, este anunțată o maximă de 10 grade Celsius și cer mai mult noros, cu ploaie slabă. Luni maxima va urca ușor la 14 grade, fără ploi însă. Marți și miercuri însă ploile sunt așteptate să revină în Capitală, iar maxima prognozată nu va depăși 11 grade. Aceeași temperatură maximă este așteptată și miercuri.

În Cluj-Napoca duminică sunt așteptate ploi slabe și temperaturi maxime de 13 grade. Vremea se schimbă ușor luni, când cerul devine parțial senin, iar temperaturile urcă până la 16 grade. Miercuri și joi însă ploile revin, iar temperaturile maxime scad din nou ușor până la 12-11 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

La Constanța pentru duminică este anunțată o maximă de 9 grade cu ploi slabe. Temperaturile se mențin mai scăzute pe litoral, maximele de 10-11 grade din zilele de luni și marți vor coborî până la 8 grade în ziua de joi. La Craiova, de la 12 grade, cât sunt anunțate pentru duminică se va ajunge la o maximă de 9 grade în ziua de joi.

ADVERTISEMENT
Tags: