News

ANM anunță un val de aer polar în toată România! Meteorologii au schimbat prognoza meteo

31.03.2019 | 12:27
ANM anunta un val de aer polar in toata Romania Meteorologii au schimbat prognoza meteo

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță o progoză pe care nu o așteptau românii! Un val de aer polar își va face din nou apariția în țara noastră. De data aceasta, sezonul în care ne aflăm surprinde cu temperaturi extrem de contrastante. Din cursul zilei de marți, vremea se va răci considerabil în majoritatea regiunilor din cauza pătrunderii valului de aer polar în România.

ANM avertizează un val de aer polar în toată România

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie anunță faptul că un val de aer polar va cuprinde România. Totul se va petrece în cursul zilei de marți, 2 aprilie. În acest context, temperaturile vor urma să scadă dramatic și brusc în majoritatea zonelor din țară. Minimele vor fi de 10 grade Celsius.

În zona de sud a teritoriului se anunță maxima de doar 12 grade Celsius pentru această perioadă, iar la munte se anunță că va ninge în toată perioada. Cel mai frig va fi în zona depresiunilor, în estul Transilvaniei și la munte, conform observator.to. În cursul zilei de miercuri, tvremea se va menține rece. Ceva mai cald se anunță în est, unde valorile se situează la limita normală perioadei.

ANM anunță un val de aer polar peste România
ANM anunță un val de aer polar peste România

Prognoza pentru Paște

„Cel puțin până miercuri, e o vreme caldă, mult mai caldă decât normal, în special în sudul și sud-vestul țării. Pe miercuri, așteptăm peste 10 grade în toată țara, și peste – 15, 16, 17 grade, dacă nu chiar și mai mult”, a spus meteorologul Elena Cordoneanu, la Realitatea TV. Maximele nu vor depăși 16 grade Celsius. De asemenea, se anunță precipitații în proporție de 75%. Vântul vine dinspre nord-nord-est cu 13 km/h și cu rafale de 20 de km/h. În cea de a doua parte a zilei, maxima se indică de 5 grade Celsius, dar se va resimți cu un grad în minus. Există posibilitatea precipitațiilor de 6%, alături de un cer noros. Vântul va sufla din zona de nord-est a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 18 km/h.