News

ANM anunță un val de aer rece în România. Zonele unde va cădea lapoviță și ninsoare

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță un val de aer rece peste România. Acesta va aduce și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în unele zone.
16.11.2021 | 12:28
ANM anunta un val de aer rece in Romania Zonele unde va cadea lapovita si ninsoare
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță un val de aer rece peste țara noastră în următoarele zile.

În zonele înalte din vestul, nordul și centrul țării vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, însă nu vor fi importante din punct de vedere cantitativ.

ADVERTISEMENT

Valul de aer rece care va ajunge în România va fi resimțit miercuri și joi. În weekend, temperaturile vor mai crește.

Vremea se răcește în toată România. ANM anunță lapoviță și ninsoare în zonele înalte

ANM anunță că marți în partea de sud și de est a teritoriului vor fi temperaturi modeste, cu maxime care se vor încadra între 4-5 grade până la cel mult 8-9 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În celelalte regiuni, în regiunile intracarpatice, vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin și temperaturi mai ridicate, cu maxime între 6-8 grade și 12-14 grade Celsius. Ceața va mai apărea, în mod deosebit noaptea și dimineața, cam prin toate zonele, pe arii mai restrânse.

De miercuri, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o răcire în vest, în nord și-n centru.

ADVERTISEMENT

”Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în condițiile în care vom fi traversați de o masă de aer mai rece”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Digi24.

Minime la limita gerului

Masa de aer rece va aduce valori extrem de scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Acestea vor ajunge până la -7 … -8 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

”Următoarele două nopți, în special, temperaturile vor fi ușor negative, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului, mult mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până la -7… -8 grade, și ușor pozitive în sudul teritoriului”, mai anunță ANM.

Cum va fi vremea în weekend

Meteorologul ANM vine și cu vești bune. Vremea se va ameliora în weekend, atunci când putem asista la o încălzire.

”După această traversare a unei mase de aer mai rece, sperăm la o încălzire, soluțiile modelelor ne sugerează o încălzire spre weekend și săptămâna viitoare”, a mai spus meteorologul, precizând că încălzirea vine cu un fenomen nedorit: ceața.

ADVERTISEMENT