News

ANM anunță vreme instabilă până la finalul săptămânii! Temperaturile scad până la 4 grade Celsius

14.07.2020 | 21:14
ANM anunta vreme instabila pana la finalul saptamanii Temperaturile scad pana la 4 grade Celsius
ADVERTISEMENT

De parcă pandemia de coronavirus nu ne-ar fi dat deja toate planurile peste cap, va trebui acum să facem față și capriciilor vremii. Asta pentru că instabilitatea devine cuvântul de ordine până spre sfârșitul săptămânii și ne aduce temperaturi demne mai degrabă de o toamnă târzie.

În plus, Administrația Națională de Meteorologie ne avertizează în privința „șocului termic” de care vom avea parte între zi și noapte. Concret, potrivit specialiștilor, perioadele de caniculă vor alterna cu averse torențiale, însoțite, pe arii restrânse de vijelii și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Totodată, valorile termice se vor menține sub normalul intervalului prognozat în depresiunile intramontane, unde sunt semnalate minime de 4-5 grade Celsius. De vești ceva mai bune vom avea parte în weekend, când temperaturile vor ajunge la amiază până la 34 de grade, cu posibile creșteri în regiunile sudice și sud-estice.

Vreme instabilă până la sfârșitul săptămânii. Avertismentul meteorologului

În această noapte, în depresiunile intramontane valorile termice se vor menține în continuare scăzute, pentru această perioadă din an. Ne așteptăm la minime de 4-5 grade, iar cele mai ridicate valori minime se vor înregistra în zona litoralului, respectiv 17-18 grade.

ADVERTISEMENT

În Capitală ne așteptăm la 14-16 grade. În zilele următoare, valorile termice vor fi în creștere ușoară de la o zi la alta, iar la finalul săptămânii ne așteptăm la o vreme călduroasă în partea de sud și de sud-est, unde temperaturile vor ajunge la amiază și la 34 de grade.

În ceea ce privește precipitațiile, de miercuri seara, joi, vineri, sâmbătă și duminică, instabilitatea atmosferică va fi în creștere. Ne așteptăm la averse torențiale, posibil cantități de apă importante, vijelii și grindină”, a explicat meteorologul Oana Păduraru.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 20 – 27 iulie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru intervalul prognozat, cu excepţia regiunilor nord-estice unde vor fi local deficitare.

Săptămâna 27 iulie – 3 august

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni în sud-estul ţării, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 3 – 10 august

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale în regiunile sud-estice, iar în rest vor avea o tendinţă deficitară.

ADVERTISEMENT