News
notix pixel id

ANM, avertizare cod galben de vânt puternic. Sunt afectate două județe. Update

Meteorologii de la ANM au emis o avertizare cod galben de vânt puternic.
09.10.2021 | 19:32
ANM, avertizare cod galben de vânt puternic. Sunt afectate două județe. Update
ANM, avertizare cod galben de vânt puternic. Sunt afectate două județe. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
09-10-2021
16:39

ANM a prelungit atenționarea cod galben din Constanța și Tulcea

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenţionarea nowcasting cod galben de vânt puternic care fusese emisă sâmbătă dimineața.

Au fost anunțate intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55 – 60 km/h, în zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea.

Avertismentul ANM expiră la ora 21:00, dar nu este exclusă prelungirea lui. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

O atenţionare nowcasting cod galben de vânt puternic a fost emisă sâmbătă dimineața de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Va fi afectată zona în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea, conform meteorologilor de la ANM.

ANM, avertizare cod galben în județele Constanța și Tulcea

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zonele menționate se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor atinge 55 – 65 km/h.

ADVERTISEMENT

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Vremea continuă să fie foarte rece în toată țara. Deși ne aflăm în plin sezon de toamnă, unele regiuni vor fi afectate chiar și de ninsori, conform ultimelor informații transmise de ANM.

Sâmbătă, 9 octombrie, temperaturile din mai multe zone ale țării vor ajunge sub nivelul celor obișnuite pentru această perioadă a anului.

ADVERTISEMENT

Temperaturi scăzute în weekend. Câteva regiuni vor fi afectate de ploi

La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30…35 l/mp. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h, au anunțat meteorologii, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Va ploua în special Banat, Oltenia, local în Crișana și pe arii mai restrânse în Transilvania, Muntenia și Dobrogea.

Pentru săptămâna 11 – 18, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale. Acest lucru va fi semnalat pe întreg teritoriul României. În schimb, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, anunță ANM.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri