News

ANM, avertizare cod galben de vreme rea. Vânt și temperaturi scăzute. Zonele afectate

ANM a emis, joi, 23 septembrie, o nouă o avertizare de cod galben de vreme severă. Se anunță vânt și temperaturi scăzute în mai multe zone ale țării.
23.09.2021 | 10:44
ANM avertizare cod galben de vreme rea Vant si temperaturi scazute Zonele afectate
ADVERTISEMENT

ANM a transmis, mai exact, o informare meteorologică de vreme severă și vânt puternic, valabilă în intervalul 23 septembrie, ora 10:00 și 24 septembrie, ora 23:00. Codul galben va fi valabil în același interval, doar că va intra în vigoare de la ora 21:00.

La munte va fi cel mai rece până mâine seară, iar aici vântul va sufla cu repeziciune. Vitezele vor fi depăși 55-60 km/h sau chiar 80 de km/h, în zonele de altitudini mari.

ADVERTISEMENT

Vremea se menține rece în zonele de est și sud-est a țării

De asemenea, în regiunile de est și sud-est din țară, se va menține vremea rece, mai ales pe timp de noapte.

”La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h.

ADVERTISEMENT

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Cod galben de vreme rece la munte și în partea de nord-vest a țării

Tot la munte va fi și un cod galben de vreme rece. Acesta se va simți cel mai puternic la altitudini de peste 1700 m. Vântul va sufla cu rafale extrem de puternice, de 90-100 km/h. Și partea de nord-vest a țării va fi lovită de codul galben.

”Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului la altitudini de peste 1700 m. Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 21:00 – 24 septembrie, ora 23:00

ADVERTISEMENT

  În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1700 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h”, mai transmite ANM.

În weekend se va încălzi

Valul de vreme rece va dispărea în weekend. Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, în weekend vor fi temperaturi de 23 sau 24 de grade.

”Este un episod de vreme mai rece (…) Începând din weekend, vorbim din nou de temperaturi în creștere de la o zi la alta, peste 24-25 de grade.

Vom mai înregistra zile care să caracterizeze zile de vară în perioada toamnei. Și în Capitală, temperaturile vor fi de 23-24 de grade în weekend”, a spus directorul ANM, la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT
Tags: