News

ANM, avertizare cod portocaliu de ploi abundente. Ce zone vor fi afectate

O nouă avertizare cod portocaliu a fost emisă sâmbătă de ANM. Mai multe zone vor fi lovite de ploi abundente.
28.08.2021 | 11:07
ANM avertizare cod portocaliu de ploi abundente Ce zone vor fi afectate
ADVERTISEMENT

ANM a transmis un cod Portocaliu de ploi abundente în intervalul  28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 18:00. Cele mai afectate zone în nordul Olteniei și Munteniei și în sudul Ardealului.

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Sibiu, Covasna și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Buzău va ploua abundent.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă vor depăși local 50…90 l/mp, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

ANM, avertizare cod portocaliu în nordul Olteniei și Munteniei și în sudul Ardealului. Va fi cod Galben în toată țara

Foto: captura ANM

Pe lângă alerta de cod portocaliu, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă dimineață și o alertă de cod galben de vreme severă.

ADVERTISEMENT

Se anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. Interval de valabilitate pentru codul galben este cuprins între 28 august, ora 10:00, și  29 august, ora 23:00.

În cea mai mare parte a țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

ADVERTISEMENT

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…35 l/mp și local 40…50 l/mp.

Cum va fi vremea la începutul lunii septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

De luni, 30 august, până pe 6 septembrie, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile intracarpatice.

La capitolul precipitații, ANM anunță că ploile care vor cădea vor fi în cantități normale pentru acest interval, în toate regiunile țării.

Ulterior, în săptămâna din intervalul 6 – 13 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. În această perioadă, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT
Tags: