ADVERTISEMENT
News

ANM, avertizări de cod roșu, potocaliu și galben de furtuni. În ce zone se vor semnala fenomene extreme

ANM a lansat avertizări de cod roșu, potocaliu și galben de furtuni. FANATIK vă spune în ce zone se vor semnala fenomene extreme
Autor: Cerasela Stafie | 19.07.2021 | 22:53
ANM, avertizări de cod roșu, potocaliu și galben de furtuni. În ce zone se vor semnala fenomene extreme
ANM, avertizare de cod roșu de furtuni. În ce zone se vor semnala fenomene extreme Sursa foto: Pixabay
19-07-2021
19:53

Un nou cod galben de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a lansat o nouă atenționare de cod galben. Aceasta este valabilă până la ora 23:30.

În localitățile  Tecuci, Matca, Cosmești, Munteni, Barcea, Drăgănești, Nicorești, Negrilești și Movileni, din județul Galaţi, și Mărășești, Vânători, Garoafa, din județul Vrancea se vor semnala averse, care vor acumula 25 -30 l/mp, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

ADVERTISEMENT
19-07-2021
19:20

Cod portocaliu de furtuni

Cu puțin timp în urmă, ANM a lansat o nouă avertizare nowcasting de cod portocaliu de furtuni. Aceasta este valabilă până la ora 22:45.

În total, sunt vizate opt localități. În județul Galaţi, vor fi afectate de vremea rea Berești-Meria, Berești, Cavadinești, Suceveni, iar, în județul Vaslui: Murgeni, Fălciu, Mălușteni și Blăgești.

Meteorologii au anunțat că se vor semnala averse ce vor acumula 35 – 45 l/mp, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

Administrația Națională de Meteorologie a lansat două avertizari nowcasting de cod roșu de furtuni. A treia atenționare este de cod galben.

ADVERTISEMENT

Prima dintre ele a fost valabilă până la ora 21:00. Trei localități din județul Bacău, Comănești, Dărmănești și Asău, sunt vizate de fenomene extreme. Meterorologii au atenționat că se vor semnala averse torențiale, ce vor acumula peste 40…50 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice și grindină.

ANM, avertizare de cod roșu de furtuni. În ce zone se vor semnala fenomene extreme

A doua avertizare de cod roșu este valabilă până la ora 21:45. Sunt vizate mai multe localități din județul Caraş-Severin: Reșița, Caransebeș, Bocșa, Carașova, Bucoșnița, Lupac, Constantin Daicoviciu, Păltiniș, Fârliug, Buchin, Dognecea, Târnova, Ramna, Sacu, Copăcele, Ezeriș, Brebu, Zorlențu Mare, Văliug, Goruia, Ocna de Fier.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sunt incluse și Lugoj, Recaș, Coșteiu, Nădrag, Racovița, Gavojdia, Topolovățu Mare, Belinț, Darova, Bethausen, Victor Vlad Delamarina, Boldur, Traian Vuia, Balinț, Criciova, Bârna, Știuca, Ghizela și Brestovăț, din județul Timiș.

Meterorologii avertizează că „se vor semnala averse torențiale, care vor acumula peste 40 – 50 l/mp, în zonă s-au acumulat local cantități de apă de peste 40 – 50 l/mp, izolat grindină, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului”.

ADVERTISEMENT

Avertizarea de cod galben include localitățile Berești-Meria, Cavadinești, Băneasa, Suceveni, Jorăști și Oancea, din județul Galați.

„Se vor semnala averse ce vor acumula 25…30 l/mp, intensificări ale vântului, descărcări electrice, grindină,” anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Vreme la extreme în România

Luni, meterorologii au emis trei avertizări de cod galben și portocaliu de vreme extremă. Primul cod galben anunța instalarea unui val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

Atenționarea este valabilă pentru întreaga zi de 19 iulie. Aceasta vizează Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil până la 20 iulie, ora 10:00. Acesta cuprinde o mare parte a României.

În plus, începând cu ora 14:00, luni, a intrat în vigoare o atenționare de cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Acesta este valabil până marți la ora 10:00, la munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!