News
notix pixel id

ANM, avertizare de vijelii și grindină! Ploi torențiale în ziua de Paște. E cod portocaliu

27.04.2019 | 15:44
ANM, avertizare de vijelii și grindină! Ploi torențiale în ziua de Paște. E cod portocaliu
ANM anunţă că vor avea loc ploi torenţiale, grindină şi descărcări electrice

AN a emis o avertizare de ultimă oră prin care anunță cetățenii cu privire la viitoarele manifestări de instabilitate atmosfrică. Se anunță furtuni cu fulgere, grindină și vijelii în multe zone din țară, iar alerta este valabilă și de Paște.

UPDATE, ora 15.45: ANM a schimbat avertizarea, iar codul galeben a devenit portocaliu: “Cod portocaliu de vreme severă imediată în județele Caraș-Severin și Timiș – averse ce vor cumula 30-45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de mici și medii dimensiuni în județul Caraş-Severin: Constantin Daicoviciu, Păltiniș, Sacu, Copăcele; Județul Timiş: Criciova“, se arată pe site-ul ANM.

ANM anunță vijelii și ploi torențiale de Paște

Conform informării emise de ANM, vremea rea se va menține în perioada 27 aprilie, ora 14:00 – 28 aprilie, 18:00. Vor afectate următoarele județe: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Călărași, Dolj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Vâlcea.

Redăm comunicatul emis de ANM în această după-amiază: “În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe suprafețe mici căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.”

Vreme rea de Paşte

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a țării și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminică (28 aprilie), local, cu precădere la deal și la munte, precum și în regiunile nordice, nord-estice și centrale”, se arată în informarea emisă de Agenţia Naţională de Meteorologie.

Vremea rea ţine până în seara primei zile de Paşte, atunci când manifestările de instabilitate atmosferică vor înceta. A fost cald în această săptămână, însă vremea va avea oscilaţii în zilele următoare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri