News

ANM avertizează că vremea se schimbă radical. Ce se întâmplă în România de săptămâna viitoare

Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare, avertizează meteorologii.
13.09.2021 | 15:12
ANM avertizeaza ca vremea se schimba radical Ce se intampla in Romania de saptamana viitoare
ADVERTISEMENT

Ne bucurăm de o vreme deosebit de caldă, care și-a făcut apariția în cele mai multe zone ale țării. Deși suntem aproape la jumătatea lunii septembrie, iată că vremea ține cu noi.

Vremea se schimbă de săptămâna viitoare. Anunțul meteorologilor

Totuși, acest lucru nu va mai dura prea mult. Temperaturile din această săptămână sunt mai mari decât ar fi normal pentru această perioadă, dar lucrurile se vor schimba începând de săptămâna următoare.

ADVERTISEMENT

Termometrele vor arăta în această săptămână temperaturi ridicate, iar ele pot atinge pe alocuri chiar și 30 de grade Celsius, conform anunțului făcut de meteorologi.

Mai mult decât atât, temperaturile pot chiar depăși această valoare în Oltenia. De asemenea, astfel de valori termice ridicate pot apărea și în sudul Munteniei și în zona Banatului.

ADVERTISEMENT

Vremea frumoasă se va menține și pe timpul nopții, conform anunțului făcut de specialiștii ANM. Sunt șanse să plouă mai ales în centru și în est, a mai precizat meteorologul ANM Alina Șerban.

Scad temperaturile de săptămâna viitoare, anunță specialiștii ANM

Cantitățile de apă care pot cădea pot fi de de peste 10-15 litri pe metru pătrat, iar ele pot apărea îndeosebi marți. Și miercuri sunt șanse de ploi.

ADVERTISEMENT

În sud și sud-est vremea se menține mai caldă, dar în celelalte zone este posibil să se răcească simțitor după ziua de miercuri. Săptămâna viitoare se va răci considerabil.

Mai mult decât atât, este posibil să avem parte de o vreme mai rece decât ar fi normal în acest interval.

ADVERTISEMENT

„Spre finalul acestei săptămâni, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre, va determina ploi mai însemnate cantitativ, asociate cu fenomene electrice, la început, în regiunile vestice, nord-vestice și, în deplasare, și în cele sudice și sud-estice.

În weekend, este posibil ca, în partea de sud și sud-est, să mai rămână vreme caldă, dar în celelalte regiuni se va răci, iar săptămâna care urmează va determina vreme rece, mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

Și în Capitală vremea va fi caldă în toată săptămâna, cu temperaturi maxime de până la 29, poate chiar 31 de grade, iar minime undeva la 14-15 grade”, a informat meteorologul ANM, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT
Tags: