News

Alertă cod galben emisă de ANM. Mai multe zone, afectate de vremea severă

Specialiștii de la ANM eu emis o nouă alertă cod galben de fenomene severe. Până vineri seara, mai multe județe din țară vor fi afectate de manifestările vremii.
09.12.2021 | 10:48
Alerta cod galben emisa de ANM Mai multe zone afectate de vremea severa
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă cod galben de fenomene severe specifice sezonului rece pentru mai multe județe.

Începând de joi, de la ora prânzului, până vineri seara, mai multe zone sunt vizate de intensificări puternice ale vântului.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță că rafalele vor putea atinge 60 – 80 km/h și izolat, în zonele înalte, chiar 90 – 100 km/h. Aici, zăpada va fi spulberată și va fi viscol.

ANM, alertă cod galben de vânt puternic: rafale de peste 100 km/h. Zonele afectate

Primul mesaj cod galben intră în vigoare joi, la ora 12.00 și este în vigoare până vineri dimineața la ora 6.00.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în sudul Banatului și în Carpații Meridionali vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…80 km/h, iar pe creste de peste 90…100 km/h, spulberând zăpada.

ANM mai precizează că unele intensificări ale vântului se vor semnala și în restul Banatului, dar pentru intervale mai scurte de timp.

ADVERTISEMENT

De vineri de la ora 8.00, până seara la ora 22.00, intră în vigoare un al doilea mesaj cod galben de vânt puternic.

Potrivit avertizării, în Dobrogea și în estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55…65 km/h, iar în zona litoralului și a deltei de peste 70 km/h.

ADVERTISEMENT

Cei de la ANM anunță că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice vor actualiza prezentul mesaj.

Alertă cod galben emisă de ANM. Mai multe zone, afectate de vremea severă. Sursa foto: meteoromania.ro.png

Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii de la ANM au emis și o prognoză specială pentru București. În continuare, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei. De vineri se anunță și ploi.

”În intervalul 09.12.2021 ORA 10:00 – 10.12.2021 ORA 08:00, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, însă în primele ore ale zilei și noaptea va fi nebulozitate joasă stratiformă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

În intervalul 10.12.2021 ORA 08:00 – 10.12.2021 ORA 22:00, valorile termice se vor situa peste cele obişnuite la această dată, astfel că maxima va fi de 9…10 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT