News

ANM, cod galben de ploi şi vijelii! Care sunt judeţele din ţară afectate de avertizare

04.08.2019 | 15:39
ANM cod galben de ploi si vijelii Care sunt judetele din tara afectate de avertizare

Chiar dacă vara e în toi, vremea extremă continuă să-și facă prezența în cea mai mare parte a teritoriului. Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de ploi și vijelii pentru ziua de duminică, 4 august, valabil până la orele 16:00.

Cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate

Această avertizare vizează mai  multe județe ale țării, printre care Ialomiţa, Ilfov Dâmboviţa, Sălaj și Hunedoara, unde sunt semnalate averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și, pe arii restrânse, căderi de grindină.

Instabilitatea accentuată se anunță și în Capitală, unde meteorologii avertizează că precipitațiile vor cumula 15-20 de litri pe metru pătrat, în unele zone putând atinge chiar și pragul de 45-50 de litri pe metru pătrat. Meteorologii anunță că vor reveni cu actualizări, de îndată ce situația o va cere. De asemenea, hidrologii au emis noi avertizări de inundații pentru mai multe regiuni din țară, unde sunt așteptate ploi torențiale care pot depăși valoarea de 50 de litri pe metru pătrat.

Continuă furtunile în cea mai mare parte din țară. Sursa foto: digi24.ro
Continuă furtunile în cea mai mare parte din țară. Sursa foto: digi24.ro

Cum e vremea pe litoral

În ceea ce privește litoralul Mării Negre, ultima zi de weekend aduce vreme plăcută, dar răcoroasă, cu temperaturi cuprinse între 24 şi 26 de grade Celsius. Vântul va sufla slab până moderat, având intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50 – 60 km/h. De asemenea,  apa mării va avea în jur de 25 de grade Celsius.

Vremea se va îndrepta, însă, în debutul săptămânii viitoare, când trebuie să ne așteptăm ca mercurul din termometre să indice valori chiar mai mari decât  normalul acestei perioade.  Miercuri aşteptăm vreme călduroasă, iar în Lunca Dunării se va atinge pragul caniculei. După-amiaza şi seara, în nordul ţării şi la munte, sunt posibile ploi de scurtă durată şi fenomene electrice.

 

 

 

 

Tags: