News

ANM, cod galben de vreme severă imediată! 10 judeţe sunt afectate

Autor: Bogdan Solomon | 18.09.2019 | 10:27
ANM, cod galben de vreme severă imediată! 10 judeţe sunt afectate
Cod galben de vânt în 10 județe ale țării. Sursa foto: radioiasi.ro

Administrația Națională de Meteorologie nu vine cu vești tocmai bune în ceea ce privește starea vremii. Specialiștii au emis miercuri dimineață două coduri galbene pentru vreme severă, ce vizează mare parte din teritoriul țării.

Avertizare emisă de ANM. Județele afectate de vremea severă

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, astfel că vremea capricioasă își face din nou simțită prezența. Județele Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Covasna, Brașov, Mureș, Harghita, Sibiu și Caraș Severin se află sub avertizare de cod galben, valabilă până miercuri la ora 14:00. În aceste regiuni sunt semnalate intensificări ale vântului care la rafală pot atinge 55-65 km/h, în timp ce la munte acestea vor putea ajunge până la 80 km/h.

În ceea ce privește valorile termice, acestea vor fi cuprinse între 16 grade Celsius în depresiuni și cel mult 29 de grade în Lunca Dunării. Va ploua slab pe arii restrânse în sud, centru și est, iar vântul va sufla cu putere pe creste, în zonele sud-vestice, nord-estice, estice și centrale. În Capitală vremea se anunță  ceva mai prietenoasă, mercurul din termometre indicând 27 de grade, valoare normală pentru intervalul în care ne aflăm.

Vântul ne dă noi bătăi de cap. Sursa foto: digi24.ro
Vântul ne dă noi bătăi de cap. Sursa foto: digi24.ro

Vremea continuă să se răcească și joi

Nici ziua de joi, 19 septembrie nu vine cu vești mai bune din punct de vedere meteorologic. Vremea se va răci semnificativ în cea mai mare parte din țară și nu este exclus să avem parte de noi intensificări ale vântului, mai ales în regiunile muntoase, unde acesta va atinge la rafală 80 km/h.

Vineri avem parte, însă, de temperaturi ceva mai ridicate și, mai mult decât atât, potrivit meteorologilor, soarele își va face din nou simțită prezența. Noaptea se anunță răcoroasă, astfel că weekend-ul va debuta cu valori scăzute, de 5-6 grade Celsius, urmând ca pe timpul zilei, mercurul din termometre să indice până la 28 grade Celsius.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!