News

ANM, cod galben de vreme severă imediată! Ploi cu tunete şi fulgere în mai multe judeţe

15.05.2019 | 08:46
ANM cod galben de vreme severa imediata Ploi cu tunete si fulgere in mai multe judete

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme severă, caracterizat prin furtuni zgomotoase. Se vor semnala căderi de precipitații însemnate cantitativ însoțite de tunete și fulgere. Codul galben de ploi este valabil până la ora 10, astăzi, 15 mai, în șapte județe din țară.

Cod galben de vreme rea pentru șapte județe

Județele vizate de furtuni puternice în această dimineață de miercuri sunt Mehedinți, Gorj, Dolj, Caraș-Severin, Vâlcea, Timiș și Hunedoara. Se vor acumula cantități de apă care vor depăși 40 de litri pe metru pătrat în aceste regiuni, avertizează meteorologii ANM. Pe arii restrânse se vor acumula chiar și 60 de litri pe metru pătrat.

Și pentru Capitală există o informare meteorologică. Instabilitatea atmosferică se va menține până vineri, 17 mai 2019. Deși temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, bucureștenii trebuie să se aștepte la zile mohorâte, în care soarele își va face simțită prezența mai greu. Ploile vor fi prezente zi de zi în București-Ilfov timp de încă trei zile.

Bucureștiul va fi sub ploaie până vineri, 17 mai. Sursa foto: pixabay.com

Temperaturile se mențin la valori ridicate

Vestea bună este că temperaturile se mențin în jurul valorii de 20 de grade. Din cauza umezelii din aer, oamenii ar putea simți că este mai frig, chiar dacă termometrele arată altceva. Ploi se vor înregistra în mai toate regiunile României în perioada următoare. Meteorologii observă astăzi și mâine o scădere semnificativă a temperaturii în Banat.

Astfel că, de la 20 de grade weekendul trecut, timișorenii vor avea doar 14-15 grade astăzi, iar ploile vor fi de dimineață până seară. Aceeași vreme rea se menține și pentru alte județe precum Prahova, Cluj sau Brașov, unde, mai ales în zonele mai înalte se vor acumula cantități mari de precipitații și cădere de grindină.

Vremea va fi capricioasă până la finalul lunii mai. Zilele cu ploaie vor face schimb des cu zilele cu temperaturi ridicate, specifice verii, mai ales spre finalul lunii mai și începutul lunii iunie. Meteorologii susțin că aceste schimbări bruște ale vremii sunt cauzate de încălzirea globală.