News

Cod galben de ninsori și viscol emis de ANM. Zonele din țară afectate de fenomenele severe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori și viscol pentru mai mult de jumătate din țară. Alerta este în vigoare în următoarele două zile.
20.01.2022 | 10:27
Cod galben de ninsori si viscol emis de ANM Zonele din tara afectate de fenomenele severe
ADVERTISEMENT

Fenomenele severe de iarnă revin în forță în România. Specialiștii de la ANM au emis, joi dimineață, alerte cod galben de ninsori și viscol.

Joi, vineri și sâmbătă, 25 de județe din țară vor fi afectate de manifestările specifice sezonului rece.

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunță vânt extrem de puternic, de peste 100 km/h, viscol și depunerea unui strat consistent de zăpadă.

ANM anunță fenomene severă de iarnă. Cod galben de ninsori abundente și viscol

Conform primei secțiuni a alertei cod galben, de joi, 20 ianuarie, până sâmbătă, 22 ianuarie, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

ADVERTISEMENT

Tot de joi, de la ora 12.00, până vineri la ora 02.00, intră sub alertă cod galben și zonele mai joase de relief.

În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

ADVERTISEMENT

În zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) mai anunță că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, alerta din prezent ar putea fi actualizată sau prelungită.

ADVERTISEMENT
Harta Cod galben ANM
Harta Cod galben ANM. Sursa foto: meteoromania.ro

Vremea din Capitală se răcește, de vineri

ANM a emis și o prognoză specială pentru București. Joi, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8
grade, iar cea minimă va fi de -2…1 grad.

Cerul va fi mai mult senin până spre orele serii, apoi se va înnora treptat, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, care la rafală vor atinge viteze în general de 35…40 km/h.

De vineri, 21 ianuarie, valorile termice vor fi în scădere, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade.

Cerul va fi variabil cu înnorări temporare pe parcursul zilei, însă probabilitatea pentru precipitații se va menține redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în orele amiezii.

ADVERTISEMENT