News

Cod roșu de furtună în București: linii de tramvai blocate, copaci căzuţi pe automobile şi imobile inundate. Nicușor Dan, prima reacție

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cod roșu de furtună pentru București. La scurt timp, cei de la IGSU au emis mesaj RO-Alert pentru populație.
31.05.2022 | 17:39
Cod rosu de furtuna in Bucuresti linii de tramvai blocate copaci cazuti pe automobile si imobile inundate Nicusor Dan prima reactie
ANM, cod portocaliu de furtună pentru București. IGSU a emis mesaj RO-Alert pentru populație: Stați în case. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
31-05-2022
16:49

ISUBIF: ”Echipele de intervenție au gestionat 22 de situații de urgență în Capitală”

ISU-BIF anunță că în total, marți după amiază, echipele de intervenție au gestionat 22 de situații de urgență în Municipiul București.

Instituție mai precizează că în Ilfov, unde de asemenea a fost emis cod portocaliu de furtuni, nu au fost solicitări.

31-05-2022
16:37

Nicușor Dan, prima reacție după furtuna din Capitală: ”Situația este sub control”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avut prima reacție după furtuna puternică abătută marți după amiază în Municipiul București.

Conform edilului, situația este sub control, iar echipe de intervenție acționează în zonele cu probleme.

”Am luat legătura cu reprezentanții instituțiilor care au în atribuții eliminarea efectelor produse de furtuna din această seară și m-au asigurat ca situația este sub control. Echipele ApaNova sunt în teren și acționează pentru a pompa apa din zonele în care s-au produs acumulări.

De asemenea, Poliția Locală, Poliția Rutieră, Administrația Străzilor și STB colaborează pentru degajarea traficului și diminuarea impactului ploii torențiale”, spune primarul.

31-05-2022
15:56

Pasajul Mărăşeşti este inundat

Circulaţia este blocată în Pasajul Mărăşeşti care s-a inundat din cauza precipitaţiilor abundente.

Autorităţile anunţă că traficul va reveni la normal în zonă în aproximativ o oră.

31-05-2022
15:38

Mai multe tramvaie au fost blocate din cauza inundaţiilor

Liniile tramvaielor 7, 23, 27 și 47 sunt blocate în zona Parcului Carol, din cauza acumulărilor de apă, anunță STB.

Totodată, ISU anunţă că, pe durata codurilor meteorologice roşu şi portocaliu, au fost înregistrate următoarele cazuri: 4 copaci rupţi şi 13 subsoluri cu acumulare de apă.

31-05-2022
15:24

Cod portocaliu de furtună pentru Ilfov

ANM anunţă cod portocaliu de furtună pentru mai multe zone din judeţul Ilfov, valabil până la ora 19.00.

Sunt vizate localităţile: Buftea, Jilava, Otopeni, Măgurele, Vidra, Periș, Bragadiru, Balotești, Snagov, 1 Decembrie, Ciolpani, Clinceni, Mogoșoaia, Cornetu, Tunari, Corbeanca, Dărăști-Ilfov, Copăceni.

“Se vor semnala: averse torențiale ce vor cumula 35…45 l/mp, descărcări electrice frecvente, vijelie, grindină”, avertizează meteorologii.

31-05-2022
15:16

Primele efectele ale furtunii de marți din Capitală: copaci căzuți și imobile inundate. Ce spune prefectul Toni Greblă

ISU București – Ilfov a anunțat primele efecte de după furtuna puternică de marți după-amiază din Capitală:

  • Str. Teleajăn 72 – copac căzut pe autoturism
  • Str. Căpitan Mircea Mihail Vasilescu – subsol inundat
  • Str. Vitejescu – inundație imobil
  • Str. Nucului – inundație imobil

Prefectul Toni Greblă dă asigurări că autoritățile au luat măsurile necesare, iar echipele de intervenție acționează pentru rezolvarea eventualelor probleme apărute din cauza ploii abundente.

”Am luat măsurile corespunzătoare. În prezent, aproape în toate zonele Capitalei nu mai plouă sau sunt zone unde au căzut 4-5 l/mp. Echipele sunt în teren, au intervenit cu pompele de apă. În prezent se circulă ca după o ploaie normală”, a spus oficialul la Digi24.

31-05-2022
15:07

IGSU a emis un al doilea mesaj RO-Alert după avertizarea cod roșu emisă de ANM

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a emis un nou mesaj RO-Alert, al doilea în această zi.

Alerta vine imediat după ce Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat alerta de vreme severă pentru Capitală, fiind emis un cod roșu în intervalul 17:45 – 18:30.

31-05-2022
15:03

Directorul ANM: ”Este primul cod roşu emis pentru Capitală. Lumea ar fi bine să se adăpostească”

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus că acesta este primul cod roşu emis pentru Capitală. Meteorologul mai precizează că lumea ar trebui să se adăpostească şi să ţină cont de mesajele trimise prin RO-Alert.

”A crescut gradul de alertă la cod roşu pe București de la 17:45 la 18:30. Deja în jumătatea estică a Capitalei ploile torenţiale vor cumula în continuare peste 35 de l/mp. În ultima jumătate de oră s-au acumulat deja 35-40 de l/mp.

Este primul cod roşu emis pentru Capitală. Lumea ar fi bine să se adăpostească şi să ţină cont de mesajele trimise prin Ro-ALERT. Gradul de potențialitate va creşte şi în următoarea oră”, a spus pentru Antena 3, Elena Mateescu.

31-05-2022
14:52

ANM a emis cod roșu pentru București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat alerta de vreme severă pentru Capitală. A fost emis un cod roșu în intervalul 17:45 – 18:30.

Conform ANM, în următoarele 45 de minute, în special în jumătatea de est a Municipiului București, vor fi ploi torențiale ce vor acumula 35 l/mp.

Meteorologii spun că în ultima jumătate de oră, în această parte a Capitalei, s-au acumulat deja 35…40 l/mp.

ANM a emis alertă de cod portocaliu de ploi torențiale pentru Capitală. Precipitațiile vor cumula izolat 30…35 l/mp, va cădea grindină de mici dimensiuni și vor fi frecvente descărcări electrice.

Cod portocaliu de furtună pentru București. Mesaj RO-Alert pentru populație: Stați în case!

Alerta de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) este valabilă în intervalul 17:20 – 18.00.

ADVERTISEMENT

În paralel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a emis un mesaj RO-Alert pentru populație. Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările pe perioada avertizării meteorologice.

Mesaj RO-Alert Capitală – Furtuni puternice

Recomandăm cetăţenilor următoarele măsuri preventive:

-pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;

ADVERTISEMENT

-sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;

-închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.

-evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ, se arată într-un comunicat ISU București – Ilfov.

Tags: