News

ANM, cod portocaliu de intensificări ale vântului, viscol și vizibilitate redusă. Care sunt zonele afectate

13.02.2021 | 13:58
ANM cod portocaliu de intensificari ale vantului viscol si vizibilitate redusa Care sunt zonele afectate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă un cod portocaliu de intensificări ale vântului, viscol și vizibilitate redusă, valabil între orele 11:00 și 17:00 în trei județe din zona de Nord-Est a României. 

În intervalul menționat vântul va bate cu putere, iar vizibilitatea va fi destul de redusă. Este vorba despre județul Botoșani, zona joasă a județului Suceava, precum și județul Iași.

ADVERTISEMENT

Potrivit ANM, vântul va prezenta intensificări în aceste zone, iar zăpada va fi puternic spulberată.

ANM, cod portocaliu de intensificări ale vântului, viscol și vizibilitate redusă. Care sunt zonele afectate

Specialiștii de la ANM au emis sâmbătă, 13 februarie, un cod portocaliu valabil în trei județe din zona de Nord-Est a țării. Este vorba despre Botoșani, zona joasă a județului Suceava și mai multe localități și comune din județul Iași.

ADVERTISEMENT

În zonele vizate, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de 70 – 80 km/h, iar zăpada va fi puternic spulberată. De asemenea, meteorologii avettizează că vizibilitatea va fi redusă. Prognoza ANM este valabilă în intervalul 11:00 – 17:00, în cursul zilei de astăzi.

Fenomele meteo vor afecta județul Botoșani și zona joasă din Suceava, precum și mai multe localități din Iași. Este vorba despre Paşcani, Târgu Frumos, Hârlău, Holboca, Belceşti, Deleni, Podu Iloaiei, Cotnari, Scobinţi, Lespezi, Hălăuceşti, Tătăruşi, Miroslava, Leţcani, Ruginoasa, Stolniceni-Prăjescu, Valea Seacă, Popricani, Şipote, Erbiceni, Mirosloveşti, Moţca, Vânători și Bălţaţi.

ADVERTISEMENT

Tot în județul Iași vor fi afectate localitățile Cepleniţa, Vlădeni, Dumeşti, Strunga, Ion Neculce, Sineşti, Bivolari, Andrieşeni, Valea Lupului, Todireşti, Focuri, Cristeşti, Butea, Mogoşeşti-Siret, Sireţel, Popeşti, Lungani, Oţeleni, Ungheni, Victoria, Brăeşti, Probota, Ţigănăşi, Rediu, Rachiţeni, Gropniţa, Plugari, Coarnele Caprei, Golăieşti, Alexandru I. Cuza, Movileni, Balş, Heleşteni, Aroneanu, Hărmăneşti, Româneşti, Ciohorăni, Fântânele, Costeşti, Roşcani şi Cucuteni.

Vânt puternic și vizibilitate redusă în Nord-Estul României

Comunicatul a fost emis de ANM la ora 10:00 și este o avertizare de fenomene meteo periculoase imediate (nowcasting). Avertizările se emit pe o perioadă de maximum șase ore.

ADVERTISEMENT

Zona de Nord-Est a României este afectată puternic de vânt puternic și viscol, iar vizibilitatea redusă va îngreuna deplasările. Codul portocaliu este valabil până la ora 17:00.

Temperaturile din România sunt negative în toate zonele, minima fiind de -1 grad Celsius, iar maxima de -20 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT
Tags: