News

ANM, cod portocaliu de ploi torenţiale şi grindină! Zonele afectate

03.08.2019 | 10:32
ANM cod portocaliu de ploi torentiale si grindina Zonele afectate

Un cod portocaliu de furtuni a fost emis pentru județul Tulcea, însă nu este singurul județ vizat de avertizarea de vreme rea valabilă toată ziua astăzi. În Tulcea, aversele torențiale vor fi ceva mai prezente față de restul regiunilor. Codul portocaliu este valabil în această zi, iar riscul producerii inundațiilor este foarte mare, anunță meteorologii.

Cod portocaliu de furtuni în Tulcea

Localitățile din Tulcea care sunt vizate sunt Babadag, Sarichioi, Valea Nucărilor, Frecăței, Murighiol, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Mahmudia, Mihai Bravu, Beștepe, Crișan și Sfântu Gheorghe. Se vor semnala frecvente descărcări electrice, iar cantitățile de apă care se vor acumula pe metrul pătrat pot ajunge până la 50 – 55 de litri în doar câteva ore.

Și restul României se află sub avertizare de ploi până la ora 21:00. Centrul și estul teritoriului vor fi toată ziua sub aspectul mohorât al vremii, iar temperaturile vor coborî în special în județele din centru și cele din arcul subcarpatic până la 18 grade în timpul zilei. La Cluj Napoca astăzi se va înregistra o maximă de doar 19 grade Celsius, la fel și la Târgu Mureș și Sibiu, unde termometrele pot indica și 17-18 grade.

cod portocaliu de ploi
Mare parte din țară va fi sub ploi până diseară la ora 21:00. Sursa foto: Radio Constanța

Ploi în toată țara până diseară la ora 21:00

Ploile vor înceta abia diseară. Județele vizate de codul galben, activat în paralel cu codul portocaliu de la Tulcea sunt: Constanța, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Botoșani, Suceava, Harghita, Mureș, Bistrița, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Caraș-Severin, Mehedinți, Cluj, Sălaj și Maramureș.

Mâine, ploile se vor restrânge în majoritatea acestor zone, iar temperaturile vor fi în creștere în special în sudul și sud-vestul teritoriului. Se vor semnala ploi locale în decursul după amiezii de mâine în special în județele de deal și de munte.