News

ANM, cod portocaliu și cod galben de furtuni și ploi abundente. Va fi afectată aproape toată țara

Avertizări de cod portocaliu și cod galben au fost emise duminică de ANM. Majoritatea țării fi lovită de ploi abundente.
29.08.2021 | 12:19
ANM cod portocaliu si cod galben de furtuni si ploi abundente Va fi afectata aproape toata tara
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis noi avertizări meteo de ploi și vijelii. Acestea sunt valabile în mare parte din țară până luni dimineață.

Codul portocaliu se va manifesta în 11 județe, iar cel galben va afecta o mare parte din țară, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

ANM, avertizare cod portocaliu până luni dimineață

Foto: captura ANM

Codul portocaliu de ploi abundente va lovi 11 județe, în intervalul: duminică, ora 11.00 – luni, ora 06.00.

În intervalul menționat, în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

ADVERTISEMENT

Cod galben de averse, vijelie și descărcări electrice

Codul galben se va manifesta prin instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, până luni ora 09.00.

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova, Maramureș, local în Oltenia și Muntenia, precum și la munte vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…35 l/mp și pe alocuri 40 l/mp, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea la începutul lunii septembrie

De luni, 30 august, până pe 6 septembrie, meteorologii anunță că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cel mai mult temperaturile vor coborî în regiunile intracarpatice.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații, ANM anunță că ploile care vor cădea vor fi în cantități normale pentru acest interval, în toate regiunile țării.

În săptămâna din intervalul 6 – 13 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

În această perioadă, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT
Tags: