News

ANM a emis două coduri galbene de vânt. Vremea din București se schimbă radical

ANM a emis mai multe avertizări meteo. Sunt valabile două coduri galbene de vânt. Meteorologii au anunțat și cum cum va fi vremea în București în următoarele zile.
10.01.2022 | 11:47
ANM a emis doua coduri galbene de vant Vremea din Bucuresti se schimba radical
ADVERTISEMENT

Meteorologii au transmis o informare meteo, dar și două coduri galbene de vreme rea pentru zilele următoare. De asemenea, vremea din Capitlaă se schimbă total.

Informare meteo de vremea rea de la ANM

Meterologii au transmis că va ploua moderat iar vântul va avea intensificări de luni, 10 ianuarie, până pe data de 12 ianuarie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, precipitații vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare în noaptea aceasta și sunt șanse chiar să se depună un strat de zăpadă.

„În Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă”, au transmis meteorologii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, va ninge moderat și în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, dar va ninge și în estul zonele țării în intervalul menționat.

„În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

ADVERTISEMENT

Precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de luni spre marți (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de marți (11 ianuarie).

Pe arii restrânse se va forma polei”, au transmis metorologii.

Coduri galbene ANM. Ce anunță meteorologii

ANM a mai emis și două coduri galbene de vreme rea. Primul dintre ele este valabil de pe 10 ianuarie, ora 14 până pe 11 ianuarie, ora 11.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla cu peste 55 km/h în estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei.

„În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei, în Dobrogea și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h. În zona Carpaților de Curbură și pe litoral, rafalele vor depăși 60…70 km/h”, au transmis meteorologii.

Celălalt cod galben este valabil de pe 11 ianuarie, ora 11 până pe 12 ianuarie, ora 10. Zonele afectate sunt estul Munteniei, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei.

Vremea în Capitală se schimbă radical

Temperaturile vor scădea considerabil în București. Sunt anunțate ninsori și lapoviță pentru următoarele zile. Temperaturile nu vor fi mai mari de cinci sau șase grade Celsius.

Marți spre miercuri vor fi șanse de ninsoare.

ADVERTISEMENT