News

ANM, informare de ger. Urmează cinci zile cu minime până la -20 grade

15.01.2021 | 15:24
ANM informare de ger Urmeaza cinci zile cu minime pana la 20 grade
ADVERTISEMENT

După zilele cu ninsori abundente, în România se va instala aerul polar. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ger, valabilă până la mijlocul săptămânii viitoare în întreaga țară.

Vor fi nu doar nopți și dimineți geroase, ci și zile. De sâmbătă până miercuri, maximele vor fi negative în toată țara, iar în unele zone se vor înregistra și -10 grade.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește valorile nocturne, acestea se vor apropia de -20 de grade Celsius, iar în unele depresiuni vor ajunge chiar sub această valoare.

ANM a emis o informare de ger în România. Minime sub -20 grade

Dacă la finalul lui 2020 și la începutul lui 2021 am avut valori maxime de primăvară, care au depășit frecvent 10-15 grade Celsius, la mijlocul lui ianuarie va veni cu adevărat iarna în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la ANM, în intervalul 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade.

ADVERTISEMENT

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Meteorologii mai anunță că în unele zone se va semnala ghețuș, o mare problemă pentru pietoni, dar mai ales pentru șoferi.

În paralel cu gerul, în România vor mai fi zone unde ninsoriile vor continua să aducă un strat destul de consistent de zăpadă, mai anunță cei de la ANM. Precipitațiile se vor semnala îndeosebi vineri și sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

ANM a emis și o prognoză specială pentru București. În intervalul 16 ianuarie, ora 02:00 și 20 ianuarie, ora 10, vremea în Capitală va fi deosebit de rece, geroasă pe parcursul nopților și al dimineților.

Valorile minime de temperatură se vor încadra, în general, între -12 și -8 grade, mai coborâte în zona preorășenească, sub -14 grade.

Maximele diurne vor fi negative pe tot parcursul intervalului și vor fi cuprinse, în general, între -4 și -2 grade. Local se va semnala ghețuș.

ADVERTISEMENT