News

ANM, informare de instabilitate accentuată. Urmează furtuni, averse torențiale și grindină. Zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate accentuată. Urmează mai multe zile cu furtuni, averse torențiale și căderi de grindină.
16.09.2021 | 10:26
ANM informare de instabilitate accentuata Urmeaza furtuni averse torentiale si grindina Zonele afectate
ADVERTISEMENT

Zilele de vară din mijlocul toamnei par a fi pe final. Specialiștii de la ANM au emis o informare de vreme instabilă valabilă de joi seară, de la ora 19:00, până sâmbătă, 18 septembrie, ora 10:00.

În mai multe regiuni din țară sunt așteptate manifestări meteo specifice sezonului cald: descărcări electrice, intensificări de vânt și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Vremea rea revine în România. ANM, informare de furtuni, averse torențiale și grindină. Zonele afectate

Informarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) intră în vigoare joi, 16 septembrie, la ora 19.00, fiind valabilă până sâmbătă dimineața.

În această perioadă, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe alocuri, 30…40 l/mp, îndeosebi la munte.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45…50 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

ADVERTISEMENT

ANM mai anunță că astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri (17 septembrie) pe arii restrânse și în restul teritoriului.

În zilele următoarea putem avea parte și de coduri de vreme severă. Meteorologii mai informează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Capitală în următoarele zile

Vremea frumoasă va dispărea treptat și din zona Capitalei, iar în scenă își vor face simțită prezența ploile și manifestările de instabilitate.

Cerul va fi variabil, cu înnorări vineri (17 septembrie) spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi de 15…17 grade, ușor mai scăzute în zona preorășenească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice din zona Bucureștiului.

ADVERTISEMENT