ADVERTISEMENT
News

ANM, informare de ploi abundente. Zonele afectate de averse, descărcări electrice şi grindină

Autor: Adrian Baciu | 01.04.2021 | 14:34
ANM, informare de ploi abundente. Zonele afectate de averse, descărcări electrice şi grindină
nundații masive în Constanța. Ce s-a întâmplat cu 4 turiști aflați pe o plajă din Tuzla. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, joi, o informare de ploi, instabilitate atmosferică şi intensificări ale vântului, valabilă până vineri seara în cea mai mare parte din ţară.

ADVERTISEMENT

Dacă nu cu mult timp în urmă vorbeam de coduri de ninsoare și viscol, iată că acum trecem la extrema cealaltă, iar în scenă intră fenomenele specifice sezonului cald.

Conform specialiștilor, în majoritatea zonelor vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite de descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Informare de ploi abundente, descărcări electrice şi intensificări ale vântului de la ANM

Informarea ANM este valabilă de joi, 1 aprilie, de la ora 21:00, până vineri, 2 aprilie, la aceeași oră.

Conform prognozei de specialitate, în acest interval, se vor semnala ploi mai ales sub formă de aversă, însoţite şi de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (1/2 aprilie) şi în prima parte a zilei de vineri (2 aprilie) în Maramureş, Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Banat şi în Moldova. Izolat, se va semnala grindină.

ADVERTISEMENT

Apoi, în cursul după-amiezii zilei de vineri, astfel de fenomene severe vor fi prezente în special în regiunile sud-estice.

Meteorologii mai anunță că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 – 25 l/mp, favorizând topirea parţială a stratului de zăpadă din zona montană.

ADVERTISEMENT

Vântul va pune și el probleme și va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri, local şi temporar, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, cu peste 70 – 80 km/h.

Revin ninsorile în weekend la munte și în zonele submontane

ANM mai  precizează că vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a ţării.

ADVERTISEMENT

În continuare, în peisaj vor persista precipitațiile sub toate formele. Temporar, acestea se vor semnala sub formă de ploaie în zonele joase de relief şi, mai ales, ninsori în zonele montane şi submontane.

În funcție de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că ar putea actualiza această informare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!