News

ANM, informare generală de ploi și grindină! Se anunță o răcire accentuată în toată țara

02.10.2019 | 14:08
ANM informare generala de ploi si grindina Se anunta o racire accentuata in toata tara
ADVERTISEMENT

Agenția Națională de Meteorologie a emis în urmă cu scurt timp o informare generală de ploi și grindină! Precipitațiile vor fi în general moderate cantitativ, dar pot apărea și fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată! Așadar, toamna își intră în drepturi.

ANM, informare generală de ploi și grindină

Avertizarea ANM este valabilă între 3 și 5 octombrie. În intervalul menţionat, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest şi va cuprinde treptat toată ţara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Vor fi şi perioade cu fenomene specifice instabilităţii atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania şi Moldova, apoi şi în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat, posibil, vijelii şi grindină.

ANM informare generală de ploi și grindină
ANM informare generală de ploi și grindină. sursa foto: stirileprotv.ro

Vremea se va răci semnificativ, iar vântul va sufla cu 50 de km/h

Vântul va avea local şi temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h. Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) în vest şi nord-vest, iar vineri (4 octombrie) şi în restul teritoriului. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ADVERTISEMENT

Vremea se va mai răci în noiembrie 2019, valorile maxime și minime încadrându-se între 13 și 3 grade C. Cerul va fi predominant noros pe tot parcursul lunii, iar începând cu mijlocul lunii noiembrie vom avea și minime de 0 grade C și precipitații mai bogate.

Tags: