News

ANM, informare specială. Ninsoare, vânt și ger în București. Ce se întâmplă în celelalte zone din țară

20.02.2021 | 14:46
ANM informare speciala Ninsoare vant si ger in Bucuresti Ce se intampla in celelalte zone din tara
ADVERTISEMENT

Meteorologii au anunțat pentru București ninsori ușoare și intensificări ale vântului, dar și tmperaturi de minus 3 grade până sâmbătă seara.

Conform prognozei speciale pentru Capitală, valabilă sâmbătă, 20 februarie, în intervalul 13.30 – 18.00, cerul va fi noros și trecător vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, specialiștii anunță că vântul va sufla în general slab, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Vremea în București și în restul țării

Totodată, vremea în restul țării va fi asemănătoare vremii din București, cu ninsori moderate cantitativ, precipitații mixte și polei, după cum urmează:

ADVERTISEMENT

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 19-02-2021 Ora : 12:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 19 februarie, ora 20:00 – 20 februarie, ora 18:00;
Zonele afectate : conform textului;
Fenomene : ninsori moderate cantitativ, precipitații mixte și polei;
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 19 februarie, ora 20:00 – 20 februarie, ora 18:00
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, precipitații mixte și polei
Zone afectate: conform textului

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă (20 februarie) și în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea poleiului. La munte temporar va ninge.

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

ADVERTISEMENT

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ADVERTISEMENT