News

ANM, noi alerte de vreme severă. România, lovită de furtuni și caniculă. Zonele afectate

Meteorologii de la ANM au emis noi alerte de vreme severă. România se va confrunta cu furtuni, dar și cu caniculă.
06.07.2021 | 10:34
ANM noi alerte de vreme severa Romania lovita de furtuni si canicula Zonele afectate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o informare care vizează mai multe fenomene severe, specifice sezonului cald.

Conform specialiștilor, în următoarele zile, România va fi lovită de un nou val de caniculă. De asemenea, din meniul zilnic nu vor dispărea manifestările de instabilitate.

ADVERTISEMENT

România, lovită de un nou val de caniculă. ANM, informare de disconfort termic. Zonele afectate

Informarea ANM privind temperaturile ridicate și disconfortul termic va intra în vigoare miercuri și va expira duminică, 11 iulie.

În acest interval, valul de căldură se va intensifica în regiunile vestice și sud-vestice, unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

ADVERTISEMENT

Și în restul teritoriului vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, îndeosebi în sud.

Meteorologii mai anunță că, În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, pot actualiza prezentul mesaj. Asta înseamnă că este posibil să avem și coduri galben sau portocaliu de caniculă în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

Zonele în care va fi instabilitate atmosferică accentuată

În cursul zilei de marți, în vigoare va fi și o informare meteo de instabilitate, valabilă în perioada 6 iulie, ora 10:00 – 06 iulie, ora 21:00.

În această perioadă, local în estul, sud-estul și parțial în centrul țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la ANM, în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20-30 l/mp.

ANM avertiza de duminică despre valul de caniculă

Încă de duminică, directorul ANM, Elena Mateescu, avertizat asupra valului de căldură care va afecta țara noastră.

Aceasta a spus atunci că, treptat, vremea din țară va intra într-un intens proces de încălzire. Astfel, de marți valorile ajung și la 35 de grade. De miercuri vom vorbi de 36-38 de grade Celsius.

Cele mai afectate zone vor fi cele din vestul și sud-vestul țării. Valul de căldură va persista până la finele săptămânii, anunță cei de la ANM.

În ceea ce privește capitolul instabilitate, ploile se restrâng ca arie, însă continuă să fie prezente în următoarele zile. Acestea se vor consemna în special în zonele din partea de est a țării. Vorbim de manifestări specifice sezonului cald. Vor fi averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină în unele zone.

ADVERTISEMENT