News

ANM, noi precizări despre valul de aer polar care va lovi România! Se anunță 0 grade în depresiuni

15.09.2019 | 12:39
ANM, noi precizări despre valul de aer polar care va lovi România! Se anunță 0 grade în depresiuni
Valul de aer polar aduce temperaturi de zero grade. Sursa foto: lavozdegalicia.es

Administrația Națională de Meteorologie a venit cu noi precizări despre răcirea vremii, după ce a anunțat că în țară va pătrunde valul de aer polar care a cauzat scăderi bruște ale temperaturilor în mai multe țări din Europa. În depresiuni vor fi chiar și 0 grade Celsius, iar la munte sunt așteptate chiar și valori mai mici.

ANM face precizări despre valul de aer polar: Vin fenomene meteo specifice iernii

În unele regiuni, temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade Celsius, semn că toamna își intră în drepturi. Meteorologii spun că temperaturile vor fi sub media climatologică specifică acestei perioade din an. Nu vor lipsi ploile, iar în zonele de deal și de munte vor apărea lapovița și burnița.

Temperaturile vor ajunge, așadar, la maxime de doar 15-17 grade Celsius în special în Transilvania, nordul Moldovei, Banat și Crișana. Vremea va fi deseobit de rece mai ales de miercuri încolo, când valul de aer polar va fi deja deasupra României. Minimele în regiunile din vestul, centrul și nordul țării vor fi chiar și de 0 grade Celsius, mai ales în zonele depresionare.

valul de aer polar
Se vor produce fenomene specifice iernii. Sursa foto: observator.tv

Șerban, ANM: „Temperaturile vor coborî până în jurul valorii de zero grade”

„O masă de aer rece, care a afectat deja zona de nord a ţării, se va deplasa şi va determina scăderea valorilor termice şi în jumătatea sudică. Astăzi, temperaturile maxime se vor situa în jur de 21-29 de grade, iar temperaturile minime, la noapte, vor coborî până în jurul valorii de zero grade, în depresiuni”, a declarat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

„Luni se aşteaptă o uşoară încălzire în majoritatea regiunilor, se vor înregistra temperaturi de 30 de grade. Începând de marţi, o masă de aer rece va afecta din nou teritoriul ţării noastre şi va determina o răcire, o scădere a valorilor termice care vor coborî sub normele caracteristice pentru această perioadă, în jumătatea nordică a ţării. În regiunile sudice temperaturile vor fi normale pentru această perioadă”, a mai spus meteorologul de serviciu de la ANM.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri