News

ANM, prognoza meteo până la jumătatea lunii iunie! Se anunță frig, ploi torențiale și grindină

11.05.2019 | 10:19
ANM prognoza meteo pana la jumatatea lunii iunie Se anunta frig ploi torentiale si grindina

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pentru luna iunie. Se pare că vom avea parte de vijelii, ploi cu grindină, ploi torențiale și frig. În regiunile din zona de vest și sud-vest, de asemenea și în zonele de deal și de munte se vor arăta primele semne ale fenomenelor indicate.

Prognoza meteo ANM până la jumătatea lui iunie

ANM anunță ploi torențiale, vijelii și alte feomene caracteristice unei vremi severe. Aversele sunt indicate în special în zonele de vest, sud-vest ale teritoriului României, dar nu vor ocoli nici regiunile din centrul și centru-sud ale țării. Instabilitatea atmosferică se manifestă prin accentuarea temporară a înnorărilor, ploi și descărcări electrice.

De asemenea, se anunță că în spațiile mici vor veni și cantități de apă mai însemnate și vor fi posibile și căderi de grindină. Vântul prinde putere la munte, în zona de sud și pe arii restrânse în centru. Maximele vor fi încadrate între 14 și 24 de grade Celsius, iar minimele între 5 și 13 grade Celsius.

 ANM, meteo până la jumătatea lunii iunie
ANM, meteo până la jumătatea lunii iunie
Sursa Foto: Pixabay

ANM anunță rezerva de umiditate

“La data de 10 Mai 2019, aprovizionarea cu apă a solului pe profilul 0-100 cm în  cultura grâului de toamnă, prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică și extremă) în Dobrogea, local în nordul, estul și sud-vestul Munteniei, sudul, centrul, estul și vestul Olteniei, centrul și sudul Transilvaniei, estul, sudul și izolat în vestul Moldovei, nord-vestul Banatului.

Rezerva de umiditate a solului se încadrează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în Maramureș și Crișana, cea mai mare parte a Banatului și a Transilvaniei, nordul și local în centrul și estul Moldovei, nordul și estul Olteniei, nordul, vestul, centrul și sudul Munteniei, figura 1″, arată mesajul de pe site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie.

Tags: