News

ANM, prognoza meteo specială pentru București. Când se opresc ploile în Capitală

13.04.2019 | 14:54
ANM prognoza meteo speciala pentru Bucuresti Cand se opresc ploile in Capitala

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza specială pentru București, informând astfel când se opresc ploile în Capitală. Începând de sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 14:00 până luni, la ora 10:00, va ploua continuu, temporar însemnat cantitativ și manifestări de instabilitate atmosferică.

ANM a emis prognoza specială pentru București

În intervalul menționat, precipitațiile își vor face apariție când și când în toate regiunile și vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, în special cantitativ în sud-vestul, sudul și sud-estul țării. La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă existent, îndeosebi în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp ori prin acumulare în intervale de 24 de ore 15…20 l/mp, local, iar izolat, în special în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30…40 l/mp.

ANM, prognoza meteo specială pentru București. Când se opresc ploile în Capitală
Când se opresc ploile în Capitală

Se anunță averse de ploaie, posibil și furtuni

În intervalul 16-18 aprilie, temperaturile minime vor avea o evoluție, de la 19 – 21 de grade, la 13 grade, media lor fiind în scădere spre 2…3 grade Celsius, apoi în creștere până la 5…4 grade Celsius, în diminețile de 20 și 21 aprilie. La munte, al altitudini de peste 1500 – 1800 de metri precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

ANM, prognoza meteo specială pentru București. Când se opresc ploile în Capitală
În intervalul menționat, precipitațiile își vor face apariție când și când în toate regiunile și vor fi mai ales averse

În Moldova, vântul va sufla moderat și slab, iar în celelalte regiuni cel mult slab. Duminică, în Capitală se anunță tot averse de ploaie, dar sunt posibile și furtuni. Pe total, există șanse de precipitații de 61%, vor fi 11 grade Celsius, ce vor coborâ până la 8 grade Celsius. La munte se anunță, duminică, 14 aprilie, o zi înnorată și ploioasă. Maxima zilei va ajunge la doar 9 grade Celsius, iar cea minimă la 4 grade Celsius. În schimb, la malul mării, maxima va fi de 13 grade Celsius, iar minima de 8 grade Celsius, iar șansele de precipitații sunt de 59%.