News
notix pixel id

ANM, prognoză meteo specială pentru București. Valul de caniculă, extins în toată țara

08.08.2019 | 11:38
Canicula pune stăpânire peste București

Canicula pune stăpânire peste București! Agenția Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru București! Astfel, aflăm că temperaturi caniculare vor pune stăpânire pe Capitală, în acest sfârşit de săptămână, dar și pe întreg terotoriul României.

Canicula pune stăpânire peste București

Vremea va fi călduroasă, iar în orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade joi (8 august), când va fi caniculă și de 33…35 de grade vineri (9 august), dar aceasta se v prelungi și pentru ziua de sâmbătă (10 august) și duminică (11 august). Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade, după cum anunță meteorologii.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în după-amiaza și seara zilei de vineri (9 august) când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Canicula pune stăpânire peste București
Canicula pune stăpânire peste București

Caniculă, urmată de secetă în România

Trendul va fi urmat și săptămâna viitoare! Luni, de exemplu, se vor înregistra nu mai puțin de 37 de grade Celsius în București, când locuitorii Capitalei vor resimți din plin căldura sufocantă. Medicii le recomandă celor cu probleme cardiace să rămână în case și să nu iasă afară decât dacă este nevoie.

Valul de caniculă va cuprinde întreaga țară. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…37 de grade, joi (8 august) local în sudul și estul țării, vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș. În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest.

Agenția Națională de Meteorologie a emis și un cod galben de secetă, adus de canicula care se va abate peste România. Meteorologii anunță că cantitățile de apă vor fi foarte mici la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului. Aceasta înseamnă că ne puteam aștepta la perioade de secetă prelungită, în unele zone, cantitățile de precipitații fiind reduse.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri