News

ANM schimbă prognoza pentru intervalul 28 martie – 25 aprilie. Răcire accentuată a vremii și precipitații abundente

Specialiștii de la ANM au refăcut prognoza pentru intervalul 28 martie - 25 aprilie. La începutul lunii viitoare, urmează o răcire accentuată a vremii și precipitații însemnate cantitativ.
29.03.2022 | 14:44
ANM schimba prognoza pentru intervalul 28 martie  25 aprilie Racire accentuata a vremii si precipitatii abundente
Răcire accentuată și precipitații abundente. Prognoza refăcută de ANM pentru intervalul 28 martie - 25 aprilie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a schimbat prognoza pentru următoarele săptămâni. Modificările făcute sunt doar pe jumătate de bun augur.

Răcire accentuată și precipitații abundente. Prognoza refăcută de ANM pentru intervalul 28 martie – 25 aprilie

Marți, 29 martie, ANM oferă vești noi despre evoluția vremii din România. A fost refăcută prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă finalul lunii martie vine cu temperaturi extrem de crescute, luna aprilie va fi una destul de răcoroasă, chiar deosebit de rece în primele zile.

Vestea bună în tot acest context vine pentru agricultură. Se anunță ploi abundente în primele zile ale lunii viitoare în majoritatea regiunilor. Vor exista condiții și pentru lapoviță și ninsoare în zonele nordice și centrale.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru săptămâna 28 martie – 4 aprilie

În perioada 28 martie – 4 aprilie, temperaturile se vor menține cu mult peste cele normale acestei perioade. Va exista o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Răcire accentuată în săptămâna 4 – 11 aprilie

De luni, 4 martie, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi mult mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, chiar și cu 3-4 grade Celsius.

În același timp, ANM precizează că și cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale, local excedentare la munte.

ADVERTISEMENT

Ameliorare a vremii în săptămâna 11 – 18 aprilie

Din fericire, răcirea nu va dura mult. În intervalul 11 – 18 aprilie valorile termice cresc în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Pe de altă parte, regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

Vreme caldă de Paște

Conform ANM, în intervalul 18 – 25 aprilie, mediile temperaturilor vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații căzute, meteorologii spun că acestea se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată țara.

ADVERTISEMENT