News

ANM schimbă prognoza pentru perioada 23 mai – 20 iunie. Zonele unde se așteaptă ploi abundente

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a schimbat prognoza pentru perioada 23 mai - 20 iunie. În mai multe zone din țară se așteaptă ploi abundente în următoarele săptămâni.
24.05.2022 | 11:25
ANM schimba prognoza pentru perioada 23 mai  20 iunie Zonele unde se asteapta ploi abundente
Prognoza ANM pentru intervalul 23 mai - 20 iunie, modificată radical. Unde vor cădea ploi abundente. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

ANM a anunțat, marți, cum va fi vremea în intervalul 23 mai – 20 iunie 2022. Ultima săptămână din luna mai vine cu temperaturi care vor varia mult între nord și sud, dar și cu multe ploi.

Prognoza ANM pentru intervalul 23 mai – 20 iunie, modificată radical. Unde vor cădea ploi abundente

În cursul acestei dimineți, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat datele meteo pentru următoarele patru săptămâni.

ADVERTISEMENT

Dacă într-o primă fază, vineri, se anunțau precipitații deficitare, pentru următoarele zile, datele ANM au suferit o schimbare radicală.

Astfel, ploi importante cantitativ sunt așteptate și în zonele care până în prezent erau afectate de secetă, precum sudul, sud-vestul și estul țării. Iată prognoza pentru următoarea lună:

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în perioada 23 – 30 mai 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vești bune pentru zonele afectate de secetă. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar și deficitar în vest, centru, nord și nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Datele ANM pentru 30 mai – 6 iunie 2022

În debutul verii calendaristice urmează zile mai reci la nivel național. ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sud-vestice, centrale și nord-estice, precum și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 6 – 13 iunie 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în majoritatea regiunilor.

Cum va fi vremea în săptămâna 13 – 20 iunie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali.

ADVERTISEMENT