News

ANM schimbă radical prognoza. Ce se întâmplă cu vremea în perioada 30 ianuarie – 27 februarie 2023

Specialiștii ANM au modificat radical prognoza pentru perioada 30 ianuarie – 27 februarie 2023. România se va confrunta cu noi fenomene severe de iarnă.
31.01.2023 | 17:23
ANM schimba radical prognoza Ce se intampla cu vremea in perioada 30 ianuarie  27 februarie 2023
România, lovită de ger și ninsori. ANM a refăcut prognoza pentru 30 ianuarie – 27 februarie 2023. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. După un repaus de câteva zile, fenomenele severe de iarnă vor reveni în forță.

România, lovită de ger și ninsori. ANM a refăcut prognoza pentru 30 ianuarie – 27 februarie 2023

Vineri, specialiștii ANM anunțau că episodul de iarnă din acest final de ianuarie nu va fi unul de lungă durată. Prognoza inițială anticipa că, din 6 februarie, vremea se va ameliora.

ADVERTISEMENT

Conform buletinului meteo pe o lună refăcut și prezentat marți, 31 ianuarie, pe site-ul ANM, iarna revine în forță cu noi fenomene severe.

Debutul ultimei luni de iarnă calendaristică vine cu temperaturi modeste. Meteorologii spun că în centrul, estul și nordul țării, precum și la munte, va fi ger.

ADVERTISEMENT

Nu vor lipsi din peisaj nici precipitațiile. Se anunță cantități importante în jumătatea de nord a țării. Iată datele pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza ANM pentru 30 ianuarie – 6 februarie

În această săptămână, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână local în sud-est și la munte, dar și mai ridicate în extremitatea de nord-est, sud-vest și de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Se anunță precipitații destul de abundente. Ninsorile vor prefera zonele montane, nordice și centrale. Regimul pluviometric va fi deficitar doar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general normal.

Temperaturi scăzute după 6 februarie. Prognoza până în 13 februarie

Din a doua săptămână a lunii viitoare, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile centrale, sud-estice și la munte. În restul țării vor fi apropiate de cele specifice.

ADVERTISEMENT

Precipitațiile așteptate vor fi în cantități normale în zonele centrale. Va fi o tendință ușor deficitară în zonele sud-vestice.

Prognoza pentru perioada 13 – 20 februarie

De la mijlocul lunii viitoare, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, local în regiunile sudice, nordestice și în extremitatea de vest a țării. În restul teritoriului, acestea vor fi apropiate de cele normale.

Vor cădea precipitații puține în jumătatea sud-estică a țării, iar în rest cantitățile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă

Prognoza ANM pentru perioada 20 – 27 februarie

Finalul calendaristic al iernii aduce medii ale valorilor termice ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice. În restul țării, temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

Vor cădea cantitățile de precipitații modeste în regiunile sudice. În schimb, regimul pluviometric va fi excedentar în nordul țării.

ADVERTISEMENT
Tags: