Sport

Anna Viakhireva, eleva lui Ambros Martin de la Rostov-Don, a bombardat România! Cum a dus Rusia în finala EURO 2018 de handbal

14.12.2018 | 20:57
Anna Viakhireva, eleva lui Ambros Martin de la Rostov-Don, a bombardat România

Anna Viakhireva, eleva lui Ambros Martin de la Rostov-Don, a fost cea mai bună jucătoare a meciului România – Rusia 22-28. Handbalista de 23 de ani a fost un pericol constant pentru defensiva româncelor şi a avut un procentaj excelent la finalul partidei jucate în semifinalele Campionatului European de handbal feminin din Franţa.

Chiar dacă reuşise să marcheze doar de 23 de ori până în semifinale,  Anna Viakhireva s-a revanşat în faţa României şi a dus Rusia în finala turneului final din Franţa. Micuţa handbalistă, care măsoară 1,65 metri, a înscris 13 goluri în poarta româncelor, având la finalul meciului un procentaj de 76% de aruncări transformate pe tabela de marcaj.

Anna Viakhireva, eleva lui Ambros Martin de la Rostov-Don, a bombardat România. A jucat perfect şi în defensivă

Anna Viakhireva, handbalista antrenată de Ambros Martin la Rostov-Don, a jucat perfect şi în apărarea, reuşind să dejoace câteva dintre acţiunile României. Sportiva de 23 de ani a blocat-o pe Crina Pintea pe finalul meciului, într-un moment în care pivotul lui Paris Issy a încercat să arunce la poartă.

The best of Anna Vyakhireva's 13 goals

1⃣3⃣ goals! Федерация гандбола России / Handball Federation of Russia's Anna Vyakhireva was firing on all cylinders as Russia beat FRH – Federația Română de Handbal 28:22 in the first EHF EURO 2018 Semi-final.Here are her best strikes ?

Gepostet von EHF EURO am Freitag, 14. Dezember 2018

Pentru prestaţia perfectă din semifinala România – Rusia 22-28, Anna Viakhireva a primit premiul de cea mai bună jucătoare a meciului la finalul duelului din sala “AccorHotels” din Paris. Handbalista de la Rostov-Don a jucat puţin peste 37 de minute în partida de vineri, iar şase dintre cele 13 goluri marcate în poarta româncelor au venit în urma aruncărilor de la 7 metri. De partea cealaltă, Ana-Maria Dragut şi Crina Printea au fost cele mai bune marcatoare ale selecţionatei antrenate de Ambros Martin, ambele reuşind să înscrie câte patru goluri. Antrenorul de 50 de ani a preluat-o pe Rostov-Don în vară, după ce în perioada 2012-2018 a pregătit-o pe Gyor, formaţie alături de care a câştigat de patru ori Liga Campionilor. Ibericul antrenează echipa naţională de handbal feminin a României din 2016.