News

ANPC a retras de pe piață un oțet comercializat de Lidl. Produsul era, de fapt, acid acetic

Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorului a retras de pe piață un produs din rețeaua Lidl, care era comercializat sub titulatura de ”oțet”.
05.10.2022 | 20:49
ANPC a retras de pe piata un otet comercializat de Lidl Produsul era de fapt acid acetic
Magazine Lidl, vizitate de ANPC. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

ANPC a constatat că analiza de laborator confirmă faptul că ”Oțet din Vin SEINEANA” e, de fapt, acid acetic. În consecință, toate aceste produse au fost retrase de pe raft.

Oțet din Lidl, retras de pe rafturi

Potrivit Stiripesurse, controalele ANPC nu vizau în mod direct acest tip de oțet comercializat de Lidl.

ADVERTISEMENT

În urma unor verificări desfăşurate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanţul de magazine Lidl, acţiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs”, a transmis ANPC.

Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până va fi finalizat documentul de control ”ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare”.

ADVERTISEMENT

”Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenţii rele trebuie eliminaţi de pe piaţă, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie auditati şi suntem la dispoziţia celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a explicat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Mai mult, analizele de laborator au confirmat că produsul care era prezentat drept provenind ”din vin” era de fapt un amestec de acid acetic și apă.

ADVERTISEMENT

”Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare a fost transformată în cea de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului ” Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanţului Lidl, de pe teritoriul ţării”, a concluzionat ANPC.

În luna august 2022, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a verificat toate magazinele Lidl din România și au fost aplicate amenzi mari, după ce s-au găsit numeroase nereguli.

ADVERTISEMENT

Nu știu suficientă germană pentru a traduce ce spuneam și în trecut: NU SUNTEM PELICANII EUROPEI! Consumatorul român, cel care vă asigură veniturile, TREBUIE RESPECTAT! Renovați, curățați, aduceți produse de calitate, nu mai căutați variante să ne determinați să “o luăm mai ușor”! Dacă la voi acasă este ordine și curățenie, considerați și această țară și pe cetățenii ei, ca parte din Europa! Merităm să fim tratați onorabil! Ce părere aveți?”, transmitea Horia Constantinescu, președintele ANPC, după ce au fost aplicate 347 amenzi contravenționale, în valoare totală de 3,5 milioane de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: