News

ANPC a retras sute de litri de apă și sucuri de la raft! Cum erau depozitate produsele

06.07.2019 | 21:21
ANPC a retras sute de litri de apa si sucuri de la raft Cum erau depozitate produsele

ANPC a retras sute de litri de apă și sucuri de la raft în urma a mai multe controale efectuate în țară. Creșterea temperaturilor nu înseamnă neapărat și o atenție mai sporită a comercianților. Astfel, inspectorii ANPC au descoperit nereguli uriașe și au dat dispoziție imediată ca mai multe produse să fie scoase de la vânzare. N-au lipsit amenzile, în total, oamenii legii aducând 35 de mii de lei la bugetul statului.

ANPC a retras sute de litri de apă și sucuri de la raft!

Totul a plecat după ce inspectorii ANPC au descoperit apă minerala si sucurile destinate vanzarii ținute în temperaturi de 50 de grade Celsius. Mai mult de atât, baxurile au fost așezate direct în soare, deși legea interzice cât se poate de clar acest lucru. Nu s-au oprit aici abaterile. Și mașinile cu care produsele erau transportate spre magazinele care urmau să le vândă aveau o temperatură de peste 40 grade Celsius, la interior.

“Ca urmare a acţiunilor de control întreprinse, au fost dispuse măsuri de retragere de la comercializare şi din circuitul consumului uman a unei cantităţi de 57.000 litri de ape minerale naturale şi de băuturi răcoritoare în valoare totală de 231.000 lei. Toate acestea au fost descoperite depozitate total greșit și puteau să devină un pericol pentru cumpărător.

ANPC a retras sute de litri de apă și sucuri de la raft! Apa
Inspectorii ANPC au dat amenzi de 35 de mii de lei. Sursa foto – ciao.ro

Cum erau depozitate produsele

Dat fiind că ne aflăm în plin sezon torid al perioadei estivale, marcat de o creştere considerabilă a consumului acestor categorii de produse, ANPC va continua verificările în domeniul băuturilor răcoritoare şi apelor minerale şi le va extinde la nivelul întregii ţări”, se menţionează într-un comunicat al ANPC. De remarcat că întregul control a fost realizat de Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Bucureşti-Ilfov şi ai Biroului de Control şi Supraveghere Piaţă, Produse Alimentare.

Aceștia au fost coordonaţi conform comunicatului emis chiar de directorul general, Paul Silviu Anghel, şi de comisarul şef adjunct al Municipiului Constanţa, Horia Constantinescu, în calitate de coordonator al Corpului de Control al preşedintelui ANPC.