News

ANPC a oprit de la funcțioare nouă garnituri de tren. Amenzi pentru mizeria de nedescris din vagoane

ANPC a decis scoaterea din funcționare a nouă garnituri de tren ANPC. Mizeria din aceste trenuri e de nedescris, astfel că au fost aplicate amenzi mari.
30.09.2022 | 16:31
ANPC a oprit de la functioare noua garnituri de tren Amenzi pentru mizeria de nedescris din vagoane
Trenuri mizere, oprite de la funcționare de ANPC. Foto: ANPC
ADVERTISEMENT

Garniturile de tren au fost oprite de la funcționare de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la București.

ANPC, amenzi de 30.000 de lei pentru trenurile din București

Printre nereguli au fost descoperite ”scaune murdare, grupuri sanitare neigienizate, praf în instalaţiile de aer condiţionat”. În aceste condiții au fost aplicate amenzi în valoare de 30.000 de lei, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

ANPC a verificat garniturile de tren de la Revizie Vagoane București Basarab și Revizie Vagoane București Grivița.

Se termină o săptămână, nu fără peripeţii. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfăşurat o acţiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp.

ADVERTISEMENT

O găletuşă, o cârpă murdară şi multă indolenţă. S-au aplicat sancţiuni şi sper că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii. Covid -ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor conform sursei citate.

Conform comunicatului oficial, comisarii ANPC au descoperit în trenuri ”podelele din linoleum murdare, nemăturate, mobilierul specific vagoanelor neigienizat şi deteriorat (scaune din pluş murdare/pătate; cu tetiere şi cotiere rupte; coşurile de gunoi din vagoane pline de gunoi (în cazul în care erau golite, nu erau igienizate şi prezentau un strat gros de reziduuri vechi);

ADVERTISEMENT

grilele instalaţiilor de aer condiţionat neigienizate, cu depuneri de praf, grupuri sanitare dotate cu vase de wc si lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzator; lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ştergere/uscare a mâinilor, lipsa săpunului lichid”.

Cele nouă garnituri de tren vor fi scoase din funcțiune până în momentul în care vor fi remediate aceste probleme, anunță ANPC.

ADVERTISEMENT

Inspectorii ANPC au mai vizitat și în trecut gări din București, însă nu au aplicat amenzi pentru că acestea ar fi suportate de statul român, implicit de cetățeni.

ADVERTISEMENT
Tags: