News

ANPC îi vânează pe cei care fentează legea în piețe. De ce sunt mai scumpe fructele și legumele

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au anunțat recent că au demarat o acțiune de verificare a producătorilor de fructe și legume.
18.08.2022 | 10:25
ANPC ii vaneaza pe cei care fenteaza legea in piete De ce sunt mai scumpe fructele si legumele
ANPC este pe urmele falșilor producători de fructe și legume din piețe. Foto: pixnio.com
ADVERTISEMENT

Potrivit observatornews.ro, inspectorii ANPC au descoperit că mulți dintre comercianții prezenți în piețele din București au certificate de producători, dar de fapt nu cultivă fructe și legume.

ANPC este pe urmele falșilor producători din piețe

Pentru a obține certificatul de producător, fără care nu pot vinde fructe și legume în piețe, unii comercianți folosesc drept alibi un teren mai mult sau mai puțin cultivat…

ADVERTISEMENT

Important este să trimită autorităților fotografii cu grădinile, astfel încât să poată obține certificatul de producător. Ulterior, ei cumpără fructele și legumele de care au nevoie din târgurile angro.

Iau marfa cu prețuri cât mai mici și o vând cu prețuri cât mai mari, iar cel care suferă este cetățeanul care vine la piață și crede că ia fructe și legume de la un producător veritabil.

ADVERTISEMENT

De la Pucheni! Cumpără toată lumea de acolo…“, a fost reacția unui astfel de comerciant. Astfel, comisarii ANPC au demarat controalele chiar în comune și sate, pentru a verifica autenticitatea actelor prezentate de cei care vând legume și fructe în piețe.

Ce se întâmpla în piața de legume Pucheni

Altfel, amintim că în celebra piață de legume Pucheni, situată în cartierul Rahova (București), inspectorii ANPC au rămas fără cuvinte după ce au văzut.

ADVERTISEMENT

“(…) Este de-a dreptul șocant să vină informații că în piața aceea totul se vinde la negru. Acolo a fost o blocare a producătorilor și accesului spre piață trei zile.

Evident că a scăzut prețul brusc și au rămas foarte multe produse nevândute, în condițiile în care știm că există o competiție  mare și că ne confruntăm cu importurile de legume și fructe. Mai venim noi si destabilizăm…

ADVERTISEMENT

Evident ca acea piață gri sau neagră a luat o pauză de câteva zile și probabil revine din nou”, declara la acea vreme fostul deputat al USR, Alin Prunean. În aceeași piață, reporterii FANATIK au descoperit cum fac averi samsarii pe spatele ţăranilor.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: